KAMIS
Kardamon mielony
Najniższa cena: 5,35 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do piernika Kamis to prosty sposób na wyczarowanie pysznego ciasta lub pierniczków, np. na choinkę. Opakowanie kryje specjalnie dobrany zestaw przypraw korzennych, które razem tworzą niesamowity aromat, który odmieni smak każdego wypieku. Zawiera między innymi cynamon, gałkę muszkatołową, goździki oraz imbir.
Przyprawa do piernika Kamis ułatwi nie tylko stworzenie ciast, ale również pierniczków, które są piękną ozdobą na święta albo smaczną przekąską, którą uraczysz całą rodzinę. To przede wszystkim wygoda, ponieważ nie musimy kupować wielu różnych składników.
Przyprawa Kamis – aromat wypełniający kuchnię:
intensywny korzenny smak
wystarcza na 300 g mąki
Kardamon mielony
Najniższa cena: 5,35 zł
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Zioła prowansalskie
Najniższa cena: 2,29 zł
Musztarda francuska (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Sos sałatkowy włoski
Najniższa cena: 1,79 zł
Sos sałatkowy grecki
Najniższa cena: 1,79 zł
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 4,99 zł
Sos sałatkowy francuski
Najniższa cena: 1,79 zł
Imbir mielony
Najniższa cena: 2,95 zł
Sos sałatkowy czosnkowy
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 3,99 zł
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 4,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 4,99 zł
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 4,15 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Piernik Czas przygotowania 20 min Czas pieczenia 60 min Porcje 8 Składniki: 100 g miękkiego masła 175 g cukru 2 jaja 100 ml miodu 1 łyżka zimnej wody 125 ml kwaśnej śmietany 18c% 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Kamis 2 łyżeczki kakao 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis 100 g bakalii (posiekanych orzechów włoskich, rodzynek, suszonej żurawiny) 75 ml mleka 100 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Masło utrzyj z cukrem. 2. Dodaj żółtka (białka odłóż), miód, wodę, śmietanę, mąkę (odłóż 1 łyżeczkę), sodę, kakao i przyprawę do piernika, wyrabiaj do uzyskania gładkiego ciasta. 3. Bakalie oprósz delikatnie mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj. 4. Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. 5. Masę przełóż do podłużnej formy (ok 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Piecz ok. 60 min w temperaturze 170 °C. 7. W rondelku podgrzewaj mleko z czekoladą mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. 8. Wystudzony piernik polej polewą czekoladową.
Nazwa funkcjonalnaMieszanka przyprawowa
WariantPrzyprawa do piernika