KAMIS
Przyprawa do sernika i mas serowych

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do piernika Kamis to prosty sposób na wyczarowanie pysznego ciasta lub pierniczków, np. na choinkę. Opakowanie kryje specjalnie dobrany zestaw przypraw korzennych, które razem tworzą niesamowity aromat, który odmieni smak każdego wypieku. Zawiera między innymi cynamon, gałkę muszkatołową, goździki oraz imbir.
Przyprawa do piernika Kamis ułatwi nie tylko stworzenie ciast, ale również pierniczków, które są piękną ozdobą na święta albo smaczną przekąską, którą uraczysz całą rodzinę. To przede wszystkim wygoda, ponieważ nie musimy kupować wielu różnych składników.
Przyprawa Kamis – aromat wypełniający kuchnię:
intensywny korzenny smak
wystarcza na 300 g mąki
Przyprawa do sernika i mas serowych
Przyprawa do ciasteczek korzennych i pierniczków
Przyprawa do piernika
Przyprawa do szarlotki
Przyprawa do pierniczków
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 3,79 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,79 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,99 zł
Cynamon mielony (w słoiczku)
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 3,59 zł
Grzanki z bazylią i czosnkiem do sałatek i zup (chrupiący mix)
Najniższa cena: 4,99 zł
Wanilia - laska
Najniższa cena: 19,99 zł
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 4,49 zł
Glazura orientalna z sezamem i miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Piernik Czas przygotowania 20 min Czas pieczenia 60 min Porcje 8 Składniki: 100 g miękkiego masła 175 g cukru 2 jaja 100 ml miodu 1 łyżka zimnej wody 125 ml kwaśnej śmietany 18c% 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Kamis 2 łyżeczki kakao 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis 100 g bakalii (posiekanych orzechów włoskich, rodzynek, suszonej żurawiny) 75 ml mleka 100 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Masło utrzyj z cukrem. 2. Dodaj żółtka (białka odłóż), miód, wodę, śmietanę, mąkę (odłóż 1 łyżeczkę), sodę, kakao i przyprawę do piernika, wyrabiaj do uzyskania gładkiego ciasta. 3. Bakalie oprósz delikatnie mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj. 4. Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. 5. Masę przełóż do podłużnej formy (ok 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Piecz ok. 60 min w temperaturze 170 °C. 7. W rondelku podgrzewaj mleko z czekoladą mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. 8. Wystudzony piernik polej polewą czekoladową.
Nazwa funkcjonalnaMieszanka przyprawowa
WariantPrzyprawa do piernika