KOTANYI
Przyprawa korzenna do piernika
Najniższa cena: 4,49 zł
30% taniej

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do piernika Kamis to prosty sposób na wyczarowanie pysznego ciasta lub pierniczków, np. na choinkę. Opakowanie kryje specjalnie dobrany zestaw przypraw korzennych, które razem tworzą niesamowity aromat, który odmieni smak każdego wypieku. Zawiera między innymi cynamon, gałkę muszkatołową, goździki oraz imbir.
Przyprawa do piernika Kamis ułatwi nie tylko stworzenie ciast, ale również pierniczków, które są piękną ozdobą na święta albo smaczną przekąską, którą uraczysz całą rodzinę. To przede wszystkim wygoda, ponieważ nie musimy kupować wielu różnych składników.
Przyprawa Kamis – aromat wypełniający kuchnię:
intensywny korzenny smak
wystarcza na 300 g mąki
Przyprawa korzenna do piernika
Najniższa cena: 4,49 zł
30% taniej
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,79 zł
Cynamon mielony (w słoiczku)
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
26% taniej
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Wanilia - laska
Najniższa cena: 19,99 zł
Czosnek granulowany mielony w całości
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Oregano
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Piernik Czas przygotowania 20 min Czas pieczenia 60 min Porcje 8 Składniki: 100 g miękkiego masła 175 g cukru 2 jaja 100 ml miodu 1 łyżka zimnej wody 125 ml kwaśnej śmietany 18c% 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Kamis 2 łyżeczki kakao 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis 100 g bakalii (posiekanych orzechów włoskich, rodzynek, suszonej żurawiny) 75 ml mleka 100 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Masło utrzyj z cukrem. 2. Dodaj żółtka (białka odłóż), miód, wodę, śmietanę, mąkę (odłóż 1 łyżeczkę), sodę, kakao i przyprawę do piernika, wyrabiaj do uzyskania gładkiego ciasta. 3. Bakalie oprósz delikatnie mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj. 4. Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. 5. Masę przełóż do podłużnej formy (ok 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Piecz ok. 60 min w temperaturze 170 °C. 7. W rondelku podgrzewaj mleko z czekoladą mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. 8. Wystudzony piernik polej polewą czekoladową.
Nazwa funkcjonalnaMieszanka przyprawowa
WariantPrzyprawa do piernika