KAMIS
Chili
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chili Kamis to przyprawa, która powinna znaleźć się w Twojej kuchni, jeśli cenisz mocny, wyrazisty smak. W jej składzie znajdziemy sproszkowaną paprykę, która należy do jednych z najostrzejszych na świecie. Świetny gatunek oraz szczelne opakowanie zapewniają intensywny smak.
Chili Kamis może być dodatkiem do wielu potraw, nie tylko mięs, ale również ryb, czy nawet sosów. Wystarczy odrobina, aby smak stał się niepowtarzalny i bardzo ostry. Opakowanie jest wygodne i pozwala na długie zachowanie świeżości. Znajdziemy w nim 15 g wysokiej jakości przyprawy.
Co warto wiedzieć o przyprawie Chili Kamis?
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
chili
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 19
g
Średnia miara (e)
Chili
Chilli całe (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Chili BIO
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do gyrosa
Przyprawa do kurczaka złocista
Anyż (gwiazdki)
Curry - mieszanka przypraw
Czosnek granulowany mielony w całości
Oregano
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 2,89 zł
3% więcej
Zioła prowansalskie
Pieprz czarny ziarnisty
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,89 zł
3% więcej
Mieszanka przyprawowa Garam Masala
Liście laurowe
Przyprawa do dań z ziemniaków
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Błyskawiczne kimchi Przygotowanie 15 min + czas marynowania Gotowanie 5 min Porcje 4 Składniki: 200 ml octu ryżowego 3 łyżki cukru sok z 1 dużej pomarańczy 2 łyżeczki chili Kamis 1½ Łyżeczki czosnku granulowanego Kamis 1 łyżeczka imbiru mielonego Kamis 1 kapusta pekińska grubo pokrojona 100 g białej rzepy pokrojonej w cienkie plasterki 3 dymki ze szczypiorem pokrojonym w paski (ok. 5 cm) ½ czerwonej i zielonej papryki pokrojonej w cienkie paski 1¼ łyżeczki soli 1. W małym rondlu zagotuj ocet ryżowy z cukrem, sokiem z pomarańczy, chili, granulowanym czosnkiem i imbirem. Zdejmij z ognia i całkowicie ostudź. 2. W średniej wielkości misce umieść kapustę, rzepę, dymkę oraz paprykę, dodaj sól, wymieszaj. 3. Całość zalej przygotowaną mieszanką z octem i odstaw w chłodne miejsce na 3 godz.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl