KAMIS
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cząber od marki Kamis jest przyprawą z wysuszonego ziela cząbru ogrodowego – rośliny, która pochodzi ze wschodnich obszarów Morza Śródziemnego. Cząber posiada charakterystyczny, intensywny zapach oraz korzenny, lekko gorzkawy smak.
Cząber posiada wiele ciekawych właściwości. Między innymi ma działanie wspomagające procesy trawienne, toteż sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi. Cząber polecany jest do przyprawiania potraw z grochu, fasoli i innych roślin strączkowych. Dodaje się go do zup jarzynowych, kapuśniaków, farszy mięsnych, kiełbasy oraz dań z tłustych mięs, jak wieprzowina i baranina.
Cząber Kamis to:
uprawiany w Polsce
delikatnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
cząber
Wymiar liczbowy 10
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 18
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 8,45 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,39 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Czosnek granulowany mielony w całości
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Szpinakowe naleśniki z boczniakami Przygotowanie 20 min Gotowanie 20 min Porcje 4 Składniki: Ciasto: 100 g szpinaku 3 jaja 300 ml mleka 200 ml wody gazowanej 250 g mąki Szczypta soli Farsz: 1 cebula pokrojona w piórka 2 łyżki oleju 500 g boczniaków 1 marchew starta na grubej tarce 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki papryki wędzonej Kamis ½ łyżeczki chili Kamis 3 łyżeczki cząbru kamis Sól, pieprz do smaku 1. Szpinak podsmaż na patelni przez 2-3 min., dokładnie odciśnij. 2. Jaja, mleko, wodę, mąkę, sól dokładnie wymieszaj, zmiksuj na gładkie ciasto, na koniec dodaj szpinak i zmiksuj blenderem. 3. W płaskim garnku podsmaż cebulę, dodaj pokrojone w grube paski boczniaki, marchew, podlej wodą, duś pod przykryciem ok. 20 min. w połowie tego czasu dodaj koncentrat i przyprawy. 4. W tym samym czasie usmaż naleśniki, nadziewaj je farszem, zawijaj na kształt krokietów.