KAMIS
Cząber
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cząber od marki Kamis jest przyprawą z wysuszonego ziela cząbru ogrodowego – rośliny, która pochodzi ze wschodnich obszarów Morza Śródziemnego. Cząber posiada charakterystyczny, intensywny zapach oraz korzenny, lekko gorzkawy smak.
Cząber posiada wiele ciekawych właściwości. Między innymi ma działanie wspomagające procesy trawienne, toteż sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi. Cząber polecany jest do przyprawiania potraw z grochu, fasoli i innych roślin strączkowych. Dodaje się go do zup jarzynowych, kapuśniaków, farszy mięsnych, kiełbasy oraz dań z tłustych mięs, jak wieprzowina i baranina.
Cząber Kamis to:
uprawiany w Polsce
delikatnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu
Cząber
Czubrica czerwona
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka przyprawowa klasyczna
Najniższa cena: 2,89 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,59 zł
Pieprz cytrynowy
Najniższa cena: 2,15 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda francuska (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,79 zł
Mieszanka przyprawowa do kurczaka
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka przyprawowa grzanki złociste
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka przyprawowa do karkówki
Najniższa cena: 2,99 zł
Papryka ostra mielona
Najniższa cena: 2,25 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 2,89 zł
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 2,99 zł
Soda oczyszczona
Najniższa cena: 1,79 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Szpinakowe naleśniki z boczniakami Przygotowanie 20 min Gotowanie 20 min Porcje 4 Składniki: Ciasto: 100 g szpinaku 3 jaja 300 ml mleka 200 ml wody gazowanej 250 g mąki Szczypta soli Farsz: 1 cebula pokrojona w piórka 2 łyżki oleju 500 g boczniaków 1 marchew starta na grubej tarce 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki papryki wędzonej Kamis ½ łyżeczki chili Kamis 3 łyżeczki cząbru kamis Sól, pieprz do smaku 1. Szpinak podsmaż na patelni przez 2-3 min., dokładnie odciśnij. 2. Jaja, mleko, wodę, mąkę, sól dokładnie wymieszaj, zmiksuj na gładkie ciasto, na koniec dodaj szpinak i zmiksuj blenderem. 3. W płaskim garnku podsmaż cebulę, dodaj pokrojone w grube paski boczniaki, marchew, podlej wodą, duś pod przykryciem ok. 20 min. w połowie tego czasu dodaj koncentrat i przyprawy. 4. W tym samym czasie usmaż naleśniki, nadziewaj je farszem, zawijaj na kształt krokietów.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów