Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ryż naturalny brązowy Risana to świetny dodatek do obiadu. Jest poddawany mniejszej obróbce niż klasyczny biały ryż, dlatego posiada w swoim składzie większą ilość minerałów. Jest to produkt pełnoziarnisty, należący do grupy zdrowej żywności, polecanej również osobom odchudzającym się.
Ryż brązowy Risana gotuje się około 30 minut, przy czym jego konsystencja jest bardziej sypka. Foliowe torebki umożliwiają bardzo łatwe przygotowanie. Z powodzeniem może być częścią drugiego dania, ale też dodatkiem do zup. Jest bezpieczny dla osób z nadwrażliwością na gluten.
Ryż naturalny brązowy Risana w przepisach:
naturalnie bezglutenowy
źródło magnezu
ryż brązowy długoziarnisty (naturalny)
źródło magnezu
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 434
g
Karton wyrzuć do niebieskiego pojemnika
Woreczek wyrzuć do żółtego pojemnika
Segreguj odpady i daj im drugie życie!
Więcej na osheegogreen.eu
8
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Liczba jednostek 4
llość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Uwaga: Zbyt duży dodatek soli może spowodować, że ryż będzie twardy. Gotować pod przykryciem około 30 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
4 x 100 g
Sonko
Marka | Sonko |
Wstęga Möbiusa
Ryż naturalny brązowy uznawany jest za jedną z najbardziej wartościowych odmian ryżu. Jego brązowy kolor wynika z obecności kilku warstw otrąb, zawierających m.in. składniki mineralne (w tym magnez).
Spróbuj również: Sonko Ryż basmati Sonko Ryż biały Sonko Ryż jaśminowy
www.sonko.pl
Kraj pochodzenia: Grecja - GR, Włochy - IT