PRYMAT
Musztarda ketchupowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
wyjątkowo kruche i soczyste mięso
Musztarda ketchupowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,49 zł
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 2,45 zł
8% taniej
Czosnek suszony
Bazylia
Liście laurowe suszone
Cebulka smażona
Cynamon mielony
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Papryka słodka mielona
Papryka ostra mielona
Curry
Papryka słodka mielona XL
Zioła prowansalskie
Imbir mielony
Ziele angielskie całe
Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.
Sposób przygotowania: Peklowane mięso: 2,5 kg, 10 dni 50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki. Peklowana kiełbasa: 1 kg, 24 godz. Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl