PRYMAT
Liść laurowy suszony
Najniższa cena: 3,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liść laurowy marki Prymat to składnik, który jest wręcz obowiązkowy w każdej kuchni. To przyprawa o charakterystycznym smaku. Zawarte w ich składzie olejki eteryczne sprawiają, że liście laurowe doskonale nadają się zarówno do podkreślenia smaku zup, mięs, sosów i wielu innych potraw.
Liście laurowe pozyskuje się z drzewa laurowego. Oprócz zastosowania w kuchni mają również właściwości prozdrowotne. Wywar z liści może być stosowany na przykład jako środek oczyszczający organizm z toksyn.
Potrawy, z którymi rewelacyjnie komponują się liście laurowe to między innymi:
u nas 6 g bez zmian
pełne aromatu zioła i przyprawy
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 6
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 11
g
Liść laurowy suszony
Najniższa cena: 3,49 zł
Liście laurowe suszone
Liście laurowe
Liście laurowe BIO
Liście laurowe
Cynamon mielony
Najniższa cena: 1,35 zł
Kwas cytrynowy XXL
Najniższa cena: 3,39 zł
Papryka słodka mielona XL
Najniższa cena: 2,75 zł
Imbir mielony
Najniższa cena: 1,49 zł
Gałka muszkatołowa mielona
Najniższa cena: 1,59 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 8,65 zł
Pieprz czarny XL
Najniższa cena: 3,25 zł
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa do kawy i deserów
Najniższa cena: 2,25 zł
Majeranek suszony
Najniższa cena: 3,35 zł
Liść laurowy suszony
Najniższa cena: 3,49 zł
Czosnek suszony
Najniższa cena: 3,35 zł
Przyprawa do ziemniaków i frytek XL
Najniższa cena: 2,99 zł
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Najniższa cena: 1,79 zł
25% taniej
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do ciasteczek korzennych i pierniczków
Najniższa cena: 1,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat
Marka | Prymat |
Warto wiedzieć: Liść laurowy ma korzenny, lekko gorzki smak. To jedno z najpopularniejszych ziół w kuchni i w duecie z zielem angielskim podstawa wielu dań. Pasuje do: - bigosu - rosołu - barszczu czerwonego - sosów mięsnych Nietypowe zastosowanie: Warto użyć go do peklowania mięs oraz marynowania grzybów i warzyw.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl