SANTE
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Najniższa cena: 5,55 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kasza kukurydziana marki Sante to oczyszczone, a następnie rozdrobnione ziarenka kukurydzy. Kasza posiada szereg cennych dla organizmu człowieka składników (błonnik pokarmowy, białko, fosfor, żelazo, witaminy z grupy B, niacyna, kwas foliowy), przez co warto dodać ją na stałe do swojej diety.
Smak kaszy kukurydzianej perfekcyjnie komponuje się zarówno na słono, jako dodatek do mięs, jeden ze składników zup czy sałatek, ale także na słodko - z mlekiem, owocami czy orzechami.
Kasza kukurydziana może być wykorzystana jako składnik do:
Produkt może zawierać gluten, soję oraz mleko.
kasza kukurydziana
Wymiar liczbowy 350
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 352
g
Średnia miara (e)
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Najniższa cena: 5,55 zł
Otręby owsiane wysokobłonnikowe
Najniższa cena: 4,15 zł
Baton orzechowo-karmelowy Energy
Najniższa cena: 2,99 zł
Chia - nasiona szałwii hiszpańskiej bezglutenowe
Najniższa cena: 9,99 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara (drobny)
Najniższa cena: 5,39 zł
Baton kokosowy Vitamin
Najniższa cena: 2,99 zł
Kasza kuskus
Najniższa cena: 13,25 zł
Protein Krem Kokos-Migdał
Najniższa cena: 11,99 zł
25% taniej
Protein Krem z Orzeszkami Ziemnymi Prażonymi
Najniższa cena: 11,49 zł
25% taniej
Kasza bulgur
Najniższa cena: 11,49 zł
Paprykarz warzywny bezglutenowy
Najniższa cena: 3,99 zł
Pasta orzechowa smooth
Pasta orzechowa crunchy
Płatki owsiane górskie extra
Płatki owsiane
Płatki owsiane błyskawiczne
1 szklankę kaszy wsyp do garnka z 2 szklankami gotującej się wody. Dodaj sól, łyżeczkę masła lub oleju. Gotuj na małym ogniu do chwili wchłonięcia wody (ok. 10-15 min.). Kaszę podawaj jako dodatek do mięs, okraszoną cebulą lub posypaną koperkiem. Kasza kukurydziana stanowi także doskonały dodatek do zup i sałatek.
Przechowywać w suchym miejscu.
ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa
SANTE sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa
Sante
Marka | Sante |
Kasza kukurydziana Otrzymywana jest przez oczyszczenie i rozdrobnienie ziarna kukurydzy. Najbardziej rozpowszechniona jest krajach latynoamerykańskich skąd się wywodzi i do dnia dzisiejszego stanowi jeden z najważniejszych składników kulinarnych. W kuchni polskiej kasza kukurydziana zyskuje uznanie ze względu na jej walory smakowe i odżywcze.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Kuchnia Sante Zapiekanka z kaszy kukurydzianej z bryndzą Składniki: 1 szkl. kaszy kukurydzianej Sante, bułka tarta, 25 dag bryndzy, żółty ser lub oscypek, ½ szkl. śmietany, pokrojona w kostkę cebula, sól do smaku, łyżka masła lub oleju. Sposób przygotowania: Ugotuj kaszę: na 2 szklanki gotującej się wody z dodatkiem soli i łyżki tłuszczu, wsyp 1 szklankę kaszy i gotuj na małym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, obsyp tartą bułką. Układaj na przemian warstwami kaszę, bryndzę i kaszę. Wierzch posyp tartym żółtym serem lub oscypkiem i polej śmietaną wymieszaną z cebulą. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj do zrumienienia się powierzchni (ok. pół godziny). Podawaj z surówką.