SANTE
Kasza kukurydziana

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kasza kukurydziana marki Sante to oczyszczone, a następnie rozdrobnione ziarenka kukurydzy. Kasza posiada szereg cennych dla organizmu człowieka składników (błonnik pokarmowy, białko, fosfor, żelazo, witaminy z grupy B, niacyna, kwas foliowy), przez co warto dodać ją na stałe do swojej diety.
Smak kaszy kukurydzianej perfekcyjnie komponuje się zarówno na słono, jako dodatek do mięs, jeden ze składników zup czy sałatek, ale także na słodko - z mlekiem, owocami czy orzechami.
Kasza kukurydziana może być wykorzystana jako składnik do:
Kasza kukurydziana
Granola orzechowa
Najniższa cena: 6,99 zł
Baton proteinowy 33% słony karmel
Najniższa cena: 4,99 zł
Baton proteinowy 33% czekoladowy
Najniższa cena: 4,99 zł
Granola czekoladowa
Granola owocowa
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara (drobny)
Go on baton energy
Pasta orzechowa Smooth
Pasta orzechowa Crunchy
Wafle kukurydziane bezglutenowe (bezglutenowe)
Płatki owsiane błyskawiczne
Płatki owsiane górskie
Płatki owsiane
Granola z brownie i wiśnia proteinowa
Granola z orzechami laskowymi, migdałami i czekoladą proteinowa
1 szklankę kaszy wsyp do garnka z 2 szklankami gotującej się wody. Dodaj sól, łyżeczkę masła lub oleju. Gotuj na małym ogniu do chwili wchłonięcia wody (ok. 10-15 min.). Kaszę podawaj jako dodatek do mięs, okraszoną cebulą lub posypaną koperkiem. Kasza kukurydziana stanowi także doskonały dodatek do zup i sałatek.
Przechowywać w suchym miejscu.
ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa
SANTE sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa
Sante
| Marka | Sante |
Kasza kukurydziana Otrzymywana jest przez oczyszczenie i rozdrobnienie ziarna kukurydzy. Najbardziej rozpowszechniona jest krajach latynoamerykańskich skąd się wywodzi i do dnia dzisiejszego stanowi jeden z najważniejszych składników kulinarnych. W kuchni polskiej kasza kukurydziana zyskuje uznanie ze względu na jej walory smakowe i odżywcze.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Kuchnia Sante Zapiekanka z kaszy kukurydzianej z bryndzą Składniki: 1 szkl. kaszy kukurydzianej Sante, bułka tarta, 25 dag bryndzy, żółty ser lub oscypek, ½ szkl. śmietany, pokrojona w kostkę cebula, sól do smaku, łyżka masła lub oleju. Sposób przygotowania: Ugotuj kaszę: na 2 szklanki gotującej się wody z dodatkiem soli i łyżki tłuszczu, wsyp 1 szklankę kaszy i gotuj na małym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, obsyp tartą bułką. Układaj na przemian warstwami kaszę, bryndzę i kaszę. Wierzch posyp tartym żółtym serem lub oscypkiem i polej śmietaną wymieszaną z cebulą. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj do zrumienienia się powierzchni (ok. pół godziny). Podawaj z surówką.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów