Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
SANTE poleca kaszę gryczaną białą. Kasza gryczana znana jest nam przede wszystkim ze zrazów zawijanych z sosem grzybowym. Niewielu z nas wie, że ten rodzaj kaszy powinien gościć nie tylko od święta na naszym stole. Kasza gryczana może być wykorzystywana w wielu daniach i przekąskach. Wytrawne muffiny z jej dodatkiem będą świetną przekąską zamiast podjadania słodyczy. Zawiera mnóstwo błonnika, który reguluje prawidłową pracę układu trawiennego, ponadto jest źródłem cennych witamin takich jak PP, P i z grupy B. Jest bogata również w wapń, fosfor, magnez, które podnoszą odporność, a także żelazo, nikiel, kobalt, miedź, cynk, bor oraz jod. Dodaj kaszę gryczaną białą na stałe do swojego jadłospisu!
Może zawierać śladowe ilości glutenu oraz soi.
Wymiar liczbowy 350
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 350
g
Średnia miara (e)
polski
Sposób przygotowania: Do garnka wlej wodę (2 szklanki wody na szklankę kaszy), dodaj liść laurowy lub majeranek i zagotuj. Kaszę opłucz, wsyp do garnka, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie wodę (około 15 minut). Garnek z pokrywką zdejmij z ognia i owiń w koc lub wstaw do lekko nagrzanego piekarnika. Pozostaw w cieple przez około 20 minut. Następnie dodaj sól do smaku i tak przygotowaną kaszę nakładaj na talerze.
Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza gryczana biała ze szpinakiem i orzechami Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej białej Sante, 400 g świeżych liści szpinaku, 2 cebule, 4-6 orzechów włoskich, 3-4 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek, 2 szklanki bulionu warzywnego, 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 1 łyżka octu jabłkowego, sól himalajska Sante, pieprz. Przygotowanie: Kaszę opłucz, przełóż do garnka i zalej jedną szklanką bulionu warzywnego, dodaj sok z cytryny i ocet jabłkowy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Wlej drugą szklankę bulionu i gotuj dalej do czasu, aż kasza zmięknie. Cebulę czosnek obierz, umyj i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek i zeszklij. Szpinak dokładnie umyj, lekko osusz i rozdrobnij, następnie dodaj do cebuli i podduś do momentu aż zwiędną. Połącz z kaszą i dopraw do smaku solą Sante i pieprzem. Wyłóż na talerze i posyp orzachami włoskimi. Podawaj z kefirem lub zsiadłym mlekiem.
Sante
Marka | Sante |
Jest naturalnym źródłem Błonnika, Białka, Kwasu Foliowego i Potasu. Posiada naturalnie wysoką zawartość: Tiaminy, Magnezu, Fosforu, Cynku, Miedzi i Manganu. Mangan i Fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Cynk, Magnez, Mangan i Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Cynk i Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Już 50 gram (około 1/7 opakowania) Kaszy gryczanej białej Sante, spożywane regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia, pozwala osiągnąć powyższy efekt zdrowotny.
Sante A. Kowalski sp.j.
ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Polska
Sante A. Kowalski sp.j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Polska
Sante A. Kowalski sp.j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Polska Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta: serwis@sante.pl
serwis@sante.pl
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.