MIODY POLSKIE
Miód nektarowy wielokwiatowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miód nektarowy wielokwiatowy Miody Polskie – lekki, odżywczy i bogaty w witaminy. Powstaje z kilku gatunków kwiatów, polecany również dla dzieci ze względu na swój delikatny smak. Nie uczula, dlatego znajduje swoje zastosowanie w profilaktyce alergii. Świetnie wpływa na serce, przyspiesza metabolizm, pomaga w walce z przeziębieniami i chorobami dróg oddechowych.
Miód jako jeden z bardzo niewielu produktów się nie psuje. Zaleca się częste stosowanie tego produktu, a najlepiej zastąpienie nim całkowicie cukru. Sprawdza się on nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także jako składnik sosów, dipów, deserów a nawet dań głównych. Miodu nie powinno się dodawać do bardzo gorących napoi i dań, ponieważ traci wtedy swoje cenne właściwości.
Kraj pochodzenia miodu: Polska.
** Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem. Większość polskich miodów krystalizuje. Czas krystalizacji zależy od wielu czynników. Krystalizacja jest jedną z oznak dobrej jakości miodu. Miód nie traci swoich właściwości przez krystalizację. Tak samo wartościowy jest miód płynny (patoka) jak i stały (krupiec). Krystalizacja polskiego miodu jest więc raczej nieuchronnym procesem, który zazwyczaj następuje po kilku miesiącach. Na szczęście skrystalizowany miód można przewrócić do stanu płynnego ogrzewając go w pojemniku z ciepłą woda o temperaturze 40 st, C.
Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy.
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód wielokwiatowy
Miód wielkowiatowy
Miód pszczeli wielokwiatowy kremowany
Miód wielokwiatowy KAMIONKA
Miód nektarowy wielokwiatowy 30 szt x25 g
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy gryczany
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowo-spadziowy (leśny)
Miód pszczeli nektarowy akacjowy
Miód nektarowy faceliowy
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowo spadziowy leśny
Miód pszczeli wielokwiatowy kremowany
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.