DELECTA
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,25 zł
14% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ciasto Bananata z czekoladą Delecta to produkt, dzięki któremu szybko i bez wysiłku przygotujesz pyszne ciasto o smaku bananów i czekolady, czyli takim, który pokochają wszyscy Twoi goście. Wystarczy, że połączysz ze sobą wszystkie składniki i ciasto gotowe.
Ciasto Bananata z czekoladą Delecta sprawdzi się w czasie codziennego podwieczorku, ale zrobi także furorę w czasie uroczystego rodzinnego obiadu czy spotkania ze znajomymi.
**Ciasto Bananata z czekoladą Delecta – idealne na każdą
pyszne z każdymi owocami
pyszna klasyka
Ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, syrop glukozowy, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: E 472b, E472a; mleko odtłuszczone w proszku
Mieszanka do masy śmietanowej: cukier puder, żelatyna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, aromat
Płatki czekolady (mogą zawierać mleko i soję): cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: E 442, E 476
Produkt może zawierać jaja i soję.
Opakowanie zawiera:
250 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
80 g mieszanki do przyrządzenia masy śmietanowej
30 g płatków czekolady
Wymiar liczbowy 360
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 419
g
14
ok. 1600 g produktu po przyrządzeniu (14 porcji)
polski
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,25 zł
14% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Tęczowe pisanki - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Wielkanocne marzenie - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Słoneczna łąka - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Aromat pomarańczowy
Najniższa cena: 1,99 z ł
37% taniej
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,25 zł
14% taniej
Kisiel o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku owoców leśnych
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Kisiel o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Aromat arakowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
Delecta
Marka | Delecta |
Opakowanie zawiera mieszanki do przygotowania ciasta i kremu oraz płatki czekoladowe
Delecta - Prosto z serca Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Zasmakuj!
Przygotuj: Co ciasta: 2 jaja, 75 ml mleka Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł., 100 ml przegotowanej zimnej wody Do ponczu: 50 ml przegotowanej zimnej wody, sok z 1/2 cytryny, 3 banany lub inne owoce: maliny, jagody, truskawki Sposób przygotowania: Poncz: W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Ciasto: 1. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem. 3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). 4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. 5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25 min. 6. Upieczone ciasto pozostaw do wystudzenia. 7. Wystudzone ciasto wyjmij z formy. Wydrąż łyżką miąższ na głębokość ok. 0,5 cm, pozostawiając 1 cm od brzegu. 8. Wydrążone ciasto rozkrusz (posłuży do obsypania ciasta). 9. Spód ciasta nasącz przygotowanym ponczem. 10. Banany obierz ze skórki i przekrój wzdłuż (inne owoce - pokrój na małe kawałki), ułóż na cieście. Masa śmietanowa: 1. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę. 2. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania prawie sztywnej konsystencji. 3. Do przygotowanej wody wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj ok. 10 sek. Wlej mieszankę do ubitej śmietany i miksuj ok. 10 sek. 4. Na koniec wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę wyłóż na banany. Łyżką uformuj kopułę, posyp pokruszonym ciastem (lekko dociskając je do masy). Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.