Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso z sarny doskonale nadaje się do pieczenia oraz duszenia, jednak przed jego obróbką powinno być marynowane przez kilka godzin w marynacie z wina lub oliwy. Przed pieczeniem warto owinąć comber plastrami słoniny lub boczku, dzięki czemu potrawa będzie bardziej soczysta. Kawałki mięsa mielonego znakomicie nadają się na pulpety, klopsy oraz gołąbki. Ponadto sarnina to wyborne mięso na wszelkie wędliny, kiełbasy oraz pasztety. Sarnina to mięso chude, delikatne i zwarte. Comber nie zawiera ścięgien anipowięzi, otoczony jest delikatną, przezroczystą błoną. Nasza dziczyzna pochodzi z Polski - jest stale monitorowana przez Służby Weterynaryjne, jest w pełni bezpieczna a system HACCP wdrożony u naszego dostawcy zapewnia najwyższą jakość mięsa. Produkt mrożony.