Szanowni Państwo, ze względu na wzmożone zainteresowanie zakupami, dostępne terminy dostaw mogą być odległe. Codziennie o godz. 9:00 oraz 19:00 otwieramy dodatkowe terminy dostaw na dzień kolejny. O dostępności terminów informujemy również za pośrednictwem aplikacji mobilnej. Zachęcamy do jej pobrania.

1 szt.
12 szt.
Ważny do 01-03-2021
MLEKOVITA Jogurt naturalny Polski bez laktozy 150 g
MLEKOVITAJogurt naturalny Polski bez laktozy150 g6,67 zł / kg
Przy zakupie 3 szt.Aktywuj promocję
1,00zł/szt.
1,19
Do koszyka
Ważny do 28-02-2021
MLEKOVITA Jogurt Polski bez laktozy truskawkowy 150 g
MLEKOVITAJogurt Polski bez laktozy truskawkowy150 g6,67 zł / kg
Przy zakupie 3 szt.Aktywuj promocję
1,00zł/szt.
1,19
Do koszyka
Ważny do 16-02-2021
MLEKOVITA Jogurt Polski bez laktozy gruszkowy 150 g
MLEKOVITAJogurt Polski bez laktozy gruszkowy150 g6,67 zł / kg
Przy zakupie 3 szt.Aktywuj promocję
1,00zł/szt.
1,19
Do koszyka
Ważny do 15-02-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 14-02-2021
Ważny do 12-02-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 19-02-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 19-02-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 19-02-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 19-02-2021
1 szt.
20 szt.
Ważny do 24-02-2021
Ważny do 20-02-2021
Ważny do 21-02-2021
Ważny do 21-02-2021
1 szt.
20 szt.
Ważny do 22-02-2021
Ważny do 20-02-2021

Jogurt

Jogurt to jeden z artykułów nabiałowych. Powstaje z mleka i żywych kultur bakterii. Jego spożywanie ma wiele zalet, wynikających ze składu produktu. Jogurt jest naturalnym probiotykiem. Jogurt naturalny zawiera podstawowe składniki odżywcze: witaminy i minerały. Zaleca się go stosować w codziennej diecie wraz z innymi produktami. Jest źródłem m.in. wapnia i fosforu, które wspierają budowę kości i zębów.Różnego rodzaju jogurty można komponować z owocami, także suszonymi, orzechami, rodzynkami, płatkami zbożowymi czy musli. To zdrowe rozwiązanie na śniadanie, niskokaloryczne i lekkostrawne. Jogurty to produkty, które pozwalają dbać o florę bakteryjną w naszym organizmie. Stan flory bakteryjnej odpowiada również za nasz system odpornościowy. Jakie jogurty mamy do wyboru? Jogurty można rozróżnić np. pod względem smaku lub konsystencji. Do wyboru są jogurt naturalny lub jogurty smakowe. Te, można podzielić na polskie lokalne smaki: truskawkę, jabłko, malina, wiśnia lub na bardziej egzotyczne: marakuja czy mango. Niektóre jogurty dodatkowo zawierają granolę, musli, płatki zbożowe lub inne dodatki np. czekoladowe. Kolejne jogurty przypominające naturalne w odseparowanym miejscu mają dżemy owocowe lub miód. Ze względu na konsystencję można podzielić jogurty na stałe do spożywania łyżką i płynne przeznaczone do picia. Jogurty stałe również różnią się gęstością - zwłaszcza naturalne. Najbardziej gęstym jest jogurt grecki. Sprawdza się on zwłaszcza w przygotowaniu dipów lub zup, gdy chcemy zastąpić gęstą kwaśną śmietanę.

Jogurty - do czego je wykorzystać?

Brakuje ci pomysłu na lekkostrawne śniadanie? Jogurt to dobry pomysł, także jeśli nie tolerujesz laktozy – wówczas możesz wybrać po prostu jogurt bez laktozy. Dla osób, które chcą bardziej zadbać o sylwetkę, dostępne są odtłuszczone jogurty w wersji light. Smacznie, zdrowo i ze smakiem!Jogurt pitny owocowy może być świetną przekąską między głównymi posiłkami w ciągu dnia. Jogurt z dodatkiem guarany lub kawy, dodatkowo ma właściwości pobudzające. Jogurty można dodawać do różnych potraw np. stosując jako wymiennik śmietany – w zupach, sałatkach, surówkach czy sosach. Kwaskowaty smak jogurtu naturalnego doda charakteru niejednej potrawie. Jogurty owocowe to świetny dodatek do deserów i wyrobów cukierniczych. Jogurty stałe dostępne są w plastikowych i szklanych opakowaniach o różnej gramaturze. Najmniejsze to ok. 150 g produktu, większe to nawet 500 g. Jogurty pitne przechowywane są w plastikowych butelkach. Znajdująca się w jogurcie witamina B2 wspomaga przemiany węglowodanowe, tłuszczowe i białkowe. Z kolei witamina B12 to wsparcie dla działania całego systemu odpornościowego. Niektóre jogurty posiadają dodatkowe oznaczenia - np. BIO i zielony listek ułożony z dwunastu gwiazdek, oznaczają, że produkt jest “czysty ekologicznie”. Regularne jedzenie jogurtu naturalnego może przyczynić się do wyrównywania poziomu cholesterolu, ciśnienia krwi i walki z alergią. To wszystko dzięki znajdującym się w jogurtach składnikom.