Nutri-Score to system znakowania pokazujący wartość produktu w diecie, którego celem jest ułatwienie dokonywania prawidłowych wyborów żywieniowych. Produkty oznaczone literami A i B to produkty ważne w diecie, które warto spożywać w większej ilości. Produkty oznaczone literą C to produkty, które powinny być spożywane w sposób umiarkowany. Z kolei oznaczenie D i E wskazuje produkty, których spożycie powinno być ograniczone.
Skład i alergeny
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
324.00 kJ
3.9%
Wartość energetyczna (kcal)
77.00 kcal
3.9%
Tłuszcz (g)
0.70 g
1.0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.10 g
0.5%
Węglowodany (g)
9.10 g
3.5%
w tym cukry (g)
3.10 g
3.4%
Błonnik (g)
6.60 g
Białko (g)
5.30 g
10.6%
Sól (g)
0.74 g
12.3%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów