PUTKA
Chleb witalny bezglutenowy
Cena przed obniżką: 13,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mix for Bread. Produkt bezglutenowy.
Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.
Opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Chleb witalny bezglutenowy
Cena przed obniżką: 13,99 zł
Chleb ciemny bezglutenowy
Najniższa cena: 10,49 zł
Chleb owsiany bezglutenowy
Naturalny chleb bezglutenowy czysty
Naturalny chleb bezglutenowy z ziołami
Naturalny chleb bezglutenowy z żurawiną
Pan Multigrano - Bezglutenowy chleb wieloziarnisty
Chleb rustykalny bezglutenowy
Pan Blanco- chleb biały bezglutenowy
Pain Campagnard - Chleb wiejski bezglutenowy
Pan rustico - chleb wiejski bezglutenowy
Chleb jasny bezglutenowy
Maestro cereale- chleb wieloziarnisty bezglutenowy
Maestro classic - chleb biały bezglutenowy
Naturalny chleb bezglutenowy jasny owsiany
Naturalny chleb bezglutenowy KETO
Maestro vital - Chleb wieloziarnisty bezglutenowy
Pain brioche chleb słodki bezglutenowy
Sauerteigbrot - Chleb na zakwasie bezglutenowy
Pain Campagnard aux graines - Chleb wieloziarnisty bezglutenowy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
al. Korfantego 191 40-153 Katowice
Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice Zakład produkcyjny: ul. Wincentego Witosa 5A 32-851 Jadowniki
Balviten
Marka | Balviten |
Znak przekreślonego kłosa
Znak przekreślonego kłosa - PL-048-151
Opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Przepis na chleb - 500 g Mix for Bread - 10 g drożdży instant lub świeżych - 500 ml wody - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka soli Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Do miski wsypać mix, dodać sól, wodę i drożdże instant (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). 2. Składniki wymieszać i powoli dodać olej. Wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut, aż masa wyrośnie i podwoi objętość. 3. Piekarnik nagrzać do 200°C (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne i napełnić je ciepłą wodą. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić. Przepis na chleb foremkowy można wykorzystać także w przypadku automatu do pieczenia. Wybrać program podstawowy, który trwa około 3,5 godziny. Zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu do pieczenia. Przepis na domowe bułki i pizzę - 300 g mieszanki Mix for Bread - 10 g drożdży instant lub 15 g drożdży świeżych - 1 łyżka oliwy z oliwek - 200 ml letniej wody - szczypta soli Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Bułki Do miski wsypać mix, dodać suche drożdże, sól i wymieszać. Następnie dolać wodę, oliwę z oliwek i wyrobić ciasto (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). Powstałą masę wyłożyć na stół, ugnieść i uformować bułki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia położyć bułki, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoją swoją objętość. Wyrośnięte bułki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez około 25 minut. Pizza Do miski wsypać mix, dodać suche drożdże, sól i wymieszać. Następnie dolać wodę, oliwę i wyrobić ciasto (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). Powstałe ciasto pozostawić w misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 40 minut, Wyrośniętym ciastem wyłożyć blachę i położyć na nie ulubione składniki. Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 40 minut.
Wyprodukowano w Polsce
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00