Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

BALVITEN Mieszanka do wypieku chleba bez glutenu 1 kg

Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.

Data ważności: 31-08-2019
BALVITEN Mieszanka do wypieku chleba bez glutenu 1 kg
FriscoNowy, zapakowany
12,49
za 1 szt. / 1 kg
12,49 / kg
EAN: 5907653103599
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Mix for Bread. Produkt bezglutenowy.

Mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.

Opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.         

Składniki

Pokaż

Składniki

skrobia kukurydziana

mąka ryżowa

białko grochowe

białko sojowe

mąka gryczana

glukoza

błonnik jabłkowy

błonnik grochowy

substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza

sól

Zalecenia dla alergików

GlutenNie zawiera
SojaZawiera

Inne informacje o alergenach

Produkt bezglutenowy.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu:
wartość energetyczna1553 kJ / 366 kcal
tłuszcz0,83 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,19 g
węglowodany 81 g
- w tym cukry4,0 g
błonnik1,4 g
białko1,8 g
sól1,1 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1070

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Karton

Kraj

Kraj produkcji: Polska

Język produktu

Język danychpolski
Główny język opisupolski

Języki na opakowaniu

bułgarski

czeski

angielski

estoński

francuski

niemiecki

węgierski

włoski

polski

rosyjski

słowacki

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Przepis na chleb - 500 g Mix for Bread - 10 g drożdży instant lub świeżych - 500 ml wody - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka soli Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Do miski wsypać mix, dodać sól, wodę i drożdże instant (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). 2. Składniki wymieszać i powoli dodać olej. Wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut, aż masa wyrośnie i podwoi objętość. 3. Piekarnik nagrzać do 200°C (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne i napełnić je ciepłą wodą. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić. Przepis na chleb foremkowy można wykorzystać także w przypadku automatu do pieczenia. Wybrać program podstawowy, który trwa około 3,5 godziny. Zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu do pieczenia. Przepis na domowe bułki i pizzę - 300 g mieszanki Mix for Bread - 10 g drożdży instant lub 15 g drożdży świeżych - 1 łyżka oliwy z oliwek - 200 ml letniej wody - szczypta soli Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Bułki Do miski wsypać mix, dodać suche drożdże, sól i wymieszać. Następnie dolać wodę, oliwę z oliwek i wyrobić ciasto (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). Powstałą masę wyłożyć na stół, ugnieść i uformować bułki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia położyć bułki, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoją swoją objętość. Wyrośnięte bułki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez około 25 minut. Pizza Do miski wsypać mix, dodać suche drożdże, sól i wymieszać. Następnie dolać wodę, oliwę i wyrobić ciasto (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników). Powstałe ciasto pozostawić w misce, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 40 minut, Wyrośniętym ciastem wyłożyć blachę i położyć na nie ulubione składniki. Piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 40 minut.

Informacje producenta

Pokaż

Marka

Balviten

Marka: Balviten

Produkt

Nazwa funkcjonalna: Mieszanka do wypieku chleba

Informacje dot. stylu życia: pozostały tekst

Opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Pochodzenie

Wyprodukowano w Polsce

Logotypy stron trzecich

Znak przekreślonego kłosa

Logotypy stron trzecich - pozstały tekst

Znak przekreślonego kłosa - PL-048-151

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice Zakład produkcyjny: ul. Wincentego Witosa 5A 32-851 Jadowniki

Adres zwrotny

Balviten Sp. z o.o. al. Korfantego 191 40-153 Katowice Tel. +48 32 220 14 14 -15 Faks +48 32 441 63 23 www.balviten.com

Telefon/Fax kontaktowy

+48322201414

+48322201415

Adres internetowy

www.balviten.com