Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Etiopia to ojczyzna kawy i to właśnie z gorącego serca Afryki wywodzi się pełne energii i aromatu ziarno – Arabica. Tutejsze słońce, żyzna gleba i temperatura są źródłem niepowtarzalnego terroir kawy tu uprawianej. Setki lat tradycji i warunki klimatyczne upraw położonych na wysokości 1800 m n.p.m. dają ziarna o jednym z najbardziej cenionych profili smakowych na świecie.
Poddawana obróbce na mokro Sidamo G1 z regionu Yirgacheffe to niezrównana kawa o smaku brzoskwiń z nutami jaśminu, czekolady i miodu, z delikatnym cytrusowym refleksem. Jej pełne i gładkie body oraz złożona kwasowość pozwalają cieszyć się espresso o doskonałym smaku i aksamitnej cremie.
Kawa ziarnista 1kg
jednorodna Arabica Sidamo z Etiopii (100%).
. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 2-3 płaskie łyżeczki zmielonej kawy (8-9 g). Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C. Zaparzać nie dłużej niż 8 minut, następnie oddzielić fusy kawowe od naparu