Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron Pełnoziarnisty z Ludwina „ SUPERZIARNA” powstaje z mąki z przemiału całych ziaren 3 rodzajów mąk: pszenicy durum, mąki z prosa lub jęczmienia oraz z dodatkiem naszych polskich superfoods lnu lub amarantusa.
Te dwie unikalne i jedyne na rynku mieszanki sprawiają, że makaron nie ma goryczkowatego smaku charakterystycznego dla makaronów pełnoziarnistych, a zmielenie łuski, jądra i kiełka ziarna sprawia, że mąka ta zawiera więcej składników odżywczych niż mąka biała.
mąka pełnoziarnista z pszenicy durum (75%), mąka z pełnoziarnista jęczmienna (20%), mąka z amarantusa 5%
zawiera: gluten, w zakładzie produkcyjnym używane są jaja kurze i przepiórcze.
Makron przed ugotowaniem przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody ( 1L wody na 100g makaronu).
Gotować w zależności od preferencji przez około 5-6 minut. Na wolnym
ogniu, mieszając od czasu do czasu. Ugotowany makaron odcedzić. Stosować
wedle uznania.