Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Stek uzyskujemy dzięki wyjątkowym
cięciu schabu pozostawiając kość, która nadaje innowacyjny wygląd, zapewnia i
ułatwia obracanie mięsa podczas grillowania. Zewnętrzna okrywa tłuszczowa
zabezpiecza mięso przed wysychaniem i jest świetnym nośnikiem smaku.
Podobnie jak
inne produkty Goodvalley, wyprodukowane jest z mięsa pochodzącego z hodowli bez
antybiotyków i pasz bez GMO a wszystko to zachowując zerowy ślad węglowy.
Dodatkowo tacki w które
pakujemy nasze mięso pochodzi w 100% z recyklingu i w 100% nadaje się do
recyklingu.
Schab wieprzowy z kością.
Przechowywać w temperaturze od 0°C do + 4°C
Rekomendowany przepis: 1. Przyrządzamy solankę: do 1 litra wody dodajemy 100g soli (około 4 łyżki stołowe). 2. Moczymy całość w solance około 1h. 3. Marynujemy w tymianku, świeżym czosnku i świeżo mielonym pieprzu. 4. Obsmażamy z każdej strony na patelni, na glębokim tłuszczu (około 1,5 cm) również od strony skóry. 5. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na 10 minut. Również dobrze smakuje z grilla.