Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pasta z tamaryndowca jest lekko słodko-kwaśna w smaku. Pasta jest stosowana w wielu różnych tajskich sosach i zupach.
Pantai Pasta z owoców tamaryndowca, posiada charakterystyczny słodko –kwaśny smak. To jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw, która składa się z owoców tamaryndowca, octu słodowego, octu winnego i koncentratu powstałego w wyniku fermentacji anchois. Pasta poprawia smak potraw z wołowiny, popularnej sałatki Cezar, pieczonych lub duszonych warzyw. Stosowany w kuchni tajskiej do słynnego dania PadThai. W towarzystwie soku z limonki, brązowego cukru i oliwy stanie się świetnym dressingiem do sałatek, natomiast z miodem, solą i pieprzem – glazurą do żeberek. Naszej pasty można użyć jak soku z cytryny do zakwaszenia zup, potraw z curry, dressingów chutneyów i sosów.
Tamaryndowiec 56%, woda 41%, kwas cytrynowy E330 3%
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wstrząsnąć przed użyciem.
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.