DROSED
Indyk w galarecie bez "E"
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Smalec gęsi (smalec z tłuszczu sadełkowego) ze względu na wysoką zawartość (ponad 2/3) NNKT - niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych zalicza się do zdrowszych tłuszczów zwierzęcych. Przeważa tutaj jednonienasycony kwas oleinowy (podobnie jak w oliwie z oliwek), którego spożywanie zaleca się w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. Jego właściwości są powszechnie znane; m.in. obniża poziom złego cholesterolu (LDL), nie zmniejszając poziomu dobrego cholesterolu (HDL). To głównie on powoduje, że smalec gęsi jest delikatnym tłuszczem i po przekroczeniu temperatury pokojowej staje się półpłynny.
Temperatura dymienia to powyżej 200 stopni C. Idealny do smażenia! Także do głębokiego.
Indyk w galarecie bez "E"
Kurczak w galarecie bez "E"
Wieprzowina w galarecie bez "E"
Mięso w sosie własnym
Perliczka w galarecie bez "E"
Kaczka w galarecie bez "E"
Mielonka luksusowa
Udziec z indyka
Mięsiwo z kurczaka
Konserwa Tyrolska
Konserwa Turystyczna
Konserwa wieprzowina bez konserwantów
Łopatka
Boczek wieprzowy
Konserwa tyrolska
Gęś w galarecie bez "E"