HEINZ Beanz
Fasolka w sosie pomidorowym
Najniższa cena: 6,29 zł
5% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, element tamtejszej kultury i domowych tradycji.
Co to jest kimchi? Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek. Kimchi stanowi bardzo bogate źródło bakterii kwasu mlekowego, typu lactobacillus, błonnika, witamin (A, B1, B2, C) oraz wapnia i żelaza. Uznane jest przez specjalistów za jedną z najzdrowszych potraw na świecie, a tradycyjny proces przygotowywania i dzielenia się kimchi został wpisany na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości.
Dlaczego warto jeść kimchi? Posiada silne działanie probiotyczne, ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego (wskazane po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii). Jest skutecznym środkiem wspomagającym walkę z pasożytami i przerostem drożdży w organizmie. Jako najbogatsze źródło glukozynolanów (hamują rozwój komórek rakowych) jest wskazane w diecie przeciwnowotworowej. Reguluje metabolizm, wzmacnia wydzielanie soków trawiennych, wspomaga układ krążenia.
Jak jeść kimchi? Może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu potraw. W Korei podaje się je praktycznie do każdego posiłku, jako prozdrowotną przystawkę. W takiej wersji surowej i niepodgrzanej zawiera najwięcej witamin. Sprawdzi się także jako baza do zupy kim chi jjigae, wkład do omletów, naleśników, gołąbków i gulaszy. Polecamy dodać kimchi do sałatki ze szpinakiem, mango oraz orzechami. Przepyszna jest kanapka z humusem, kimchi i awokado.
Fasolka w sosie pomidorowym
Najniższa cena: 6,29 zł
5% taniej
Klopsy warzywne
Najniższa cena: 13,29 zł
Wegańskie nuggetsy
Najniższa cena: 12,69 zł
Sensational Burger 2 porcje
Najniższa cena: 15,99 zł
Falafel
Najniższa cena: 13,99 zł
Sznycel Kalafior
Najniższa cena: 11,49 zł
Burger roślinny 2 porcje
Najniższa cena: 13,39 zł
Fasolka w sosie pomidorowym barbecue
Najniższa cena: 6,29 zł
5% taniej
Omlet hiszpański - mix ziemniaków i cebuli
Najniższa cena: 17,99 zł
Wegański sznycel 2 porcje
Najniższa cena: 13,29 zł
Fasolka w sosie pomidorowym
Najniższa cena: 6,29 zł
5% taniej
Filet roślinny 2 porcje
Najniższa cena: 11,49 zł
Kimchi pikantne BIO
Najniższa cena: 9,99 zł
Fasolka w sosie pomidorowym z chilli
Najniższa cena: 6,29 zł
5% taniej
Wegańskie Fileciki
Najniższa cena: 11,89 zł
Kopytka
Roślinne kotlety jaglane z burakiem
Gnocchi ziemniaczane (świeże)
Pierogi szpinakowe
Pierogi ruskie
Pierogi leniwe
Pierogi z serem
Naleśniki z nadzieniem serowym
Pierożki gyoza z krewetkami
Kurczak roślinny gyros
Kurczak roślinny klasyk
Kurczak roślinny curry
Bezmięsny gyros ziołowo-czosnkowy
Bezmięsny kebab słodkie chilli
Lasagne Spinach&Ricotta
Roślinne paluszki
Pasta Shiro do przygotowania zupy Miso
Pierogi jagodowe
Pierogi z serem
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie
Pierogi z serem
Naleśniki z serem BIO
Kimchi tradycyjne BIO
Kimchi delikatne BIO
Kimchi ostre BIO
Kimchi dla bąbelków BIO
Pierogi z ziemniakami i serem BIO
Naleśniki z jabłkami i cynamonem
Pierogi z kapustą i grzybami
Kotlet sojowy a la schabowy
Placki ziemniaczane
Kluski na parze
Leczo z pieczarkami
Kopytka z polskich ziemniaków
Gołąbki wegetariańskie z ryżem naturalnym bezglutenowe
Kluski śląskie
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą
Krokiety z kapustą i grzybami
Burger roślinny
Pierogi z kapustą i grzybami
Burger z Łososia z pieprzem czarnym
Racuchy z jabłkami
Fasola w sosie pomidorowym bezglutenowa
Bułeczki w stylu włoskim na grilla
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów