Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jamón Serrano, szynka serrano – rodzaj surowej hiszpańskiej szynki, podsuszonej tradycyjnymi metodami w specyficznym klimacie na terenie Katalonii, Kastylii i Estremadury. Wytwarzana jest z całych udźców wieprzowych z kością , delikatnie odkrajana
Wygląd Plastry suchej szynki wieprzowej Barwa produktu od jasnoróżowego do ciemnoczerwonego (część mięsa) i biała-jasna żółty(w tłuszczu).
Zapach Lekko słodka peklowana wieprzowina. Konsystencja miękka w jedzeniu, ale jędrna.Smak początkowa słodycz, łagodne nuty mięsne, które nieznacznie wzrastają podczas jedzenia.
Szynka wieprzowa, sól, konserwanty (E-250, E-252). 155gr mięsa zużyto na 100gr produktu finalnego.
Certyfikat AENOR.
Może zawierać śladowe ilości białka sojowego i pochodnych mleka , laktozy
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +7°C