KOTANYI
Sos sałatkowy tzatziki
Najniższa cena: 3,35 zł
45% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru
do mięs i domowego wyrobu wędlin
Sos sałatkowy tzatziki
Najniższa cena: 3,35 zł
45% taniej
Sos sałatkowy grecki
Najniższa cena: 3,35 zł
45% taniej
Zioła toskańskie
Najniższa cena: 2,69 zł
11% więcej
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Najniższa cena: 9,25 zł
Cukier Tonka z wanilią Bourbon
Najniższa cena: 3,89 zł
Grill do warzyw - mieszanka przyprawowa
Najniższa cena: 3,49 zł
33% taniej
Przyprawa do słodkich ziemniaków (batatów)
Najniższa cena: 3,35 zł
Grill do owoców morza - mieszanka przyprawowa
Najniższa cena: 3,49 zł
33% taniej
Przyprawa do żeberek z miodem
Najniższa cena: 1,99 zł
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Papryka wędzona słodka (mielona)
Papryka wędzona ostra (mielona)
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Cynamon cały
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru. Peklowanie potocznie nazywane marynowaniem może odbywać się na 2 sposoby. 1. Peklowanie na mokro: na 3 kg mięsa należy wymieszać 10 g soli peklowej i 126 g soli zwykłej oraz przyprawy według preferencji (liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, kminek, czosnek, kolendra, majeranek itp.). Natrzeć mięso mieszanką i odstawić. Po trzech dniach zagotować wodę, ostudzić i zalać mięso, tak aby je przykryć. Podczas peklowania temperatura pokojowa powinna wynosić około 4-6°C. Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa i indywidualnych preferencji może trwać około 1-2 tygodni. 2. Peklowanie na sucho: przygotuj taką samą mieszankę jak na mokro. Intensywnie natrzyj mięso i umieść w naczyniu do peklowania. Temperatura pokojowa maks. 4 - 6 °C. Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa może trwać około 2-3 tygodni. Wskazówki: Zawsze dobrze osusz mięso przed peklowaniem, nie zmieniaj proporcji mieszanki. Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz nie nadaje się do peklowania próżniowego, ze względu na tlen, który jest niezbędny w tym procesie.
Przechowywać w suchych warunkach.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa
KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66, Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com
Kotanyi
Marka | Kotanyi |
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00