OSM ŁOWICZ
Masło extra
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru
do mięs i domowego wyrobu wędlin
Masło extra
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Barszcz czerwony (z buraków uprawianych w Polsce)
Najniższa cena: 7,99 zł
Zupa barszcz czerwony
Sok 100% Pomarańcza
Najniższa cena: 6,99 zł
Woda mineralna niegazowana
Niegazowany woda źródlana
Najniższa cena: 17,94 zł
Sok 100% Jabłko
Soczysta Szynka 100% mięsa bez konserwantów
Najniższa cena: 5,99 zł
Świeże Ciasto francuskie XXL
Najniższa cena: 6,55 zł
Ser Mozzarella (kulka)
Parówki 100% mięsa z szynki bez konserwantów
Najniższa cena: 6,99 zł
Ser Królewski (plastry)
Chusteczki higieniczne w kartoniku 200 szt.
Najdłuższy ręcznik papierowy
Śmietanka kremówka 30%
Mocny Gaz Woda źródlana
Najniższa cena: 17,94 zł
Mocny Gaz Woda źródlana
Goździki całe
Mąka puszysta - Tortowa (typ 450)
Najniższa cena: 3,99 zł
Ręcznik kuchenny wielofunkcyjny 2 szt.
Papier toaletowy 8 rolek
Śliwki suszone
Najniższa cena: 8,69 zł
Serek wiejski lekki
Ser Mascarpone
Szynka eksportowa
Najniższa cena: 5,29 zł
Powidła ze śliwki węgierki
Najniższa cena: 6,89 zł
Kakao (extra ciemne)
Ser Mozzarella (tarty)
Ocet spirytusowy (10%)
Najniższa cena: 4,89 zł
Czekolada mleczna Alpine Milk
Woda mineralna delikatnie gazowana
Woda mineralna gazowana
Kabanosy drobiowe bezglutenowe
Najniższa cena: 6,49 zł
Serek homogenizowany z laską wanilii
Majonez napoleoński
Sok 100% Multiwitamina
Ser Feta D.O.P.
Najniższa cena: 11,99 zł
25% taniej
Kefir tradycyjny 1,5%
Parówki Dobrusie 100% mięsa bez konserwantów
Papier toaletowy 16 rolek
Filet ze schabu wieprzowego plastry
Cena przed obniżką: 14,99 zł
Mąka puszysta - Luksusowa (typ 550)
Najniższa cena: 3,99 zł
Papier do pieczenia w arkuszach 38x42cm 16 szt.
Najniższa cena: 5,59 zł
Ser kozi (plastry)
Ser Mozzarella (tarty)
Śmietanka tortowa łowicka 36%
Ręcznik papierowy Mega Dłuuugi biały 2 rolki
Najniższa cena: 7,09 zł
Ser Mascarpone
Orzechy włoskie
Napój gazowany
Najniższa cena: 6,95 zł
Ogórki kiszone (folia)
Najniższa cena: 9,99 zł
Papier toaletowy - 8 rolek
Najniższa cena: 7,99 zł
Papierowy ręcznik 3-warstwowy
Polędwiczki z piersi kurczaka ze ścięgnem (400g-600g)
Jaja kurze z wolnego wybiegu BEZ GMO (rozmiar M) - 10 szt.
Najniższa cena: 12,99 zł
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 8,45 zł
Kabanosy wieprzowe bezglutenowe
Mleko świeże bez laktozy 2,0%
Biszkopty
Najniższa cena: 4,19 zł
Sok 100% pomarańcza PET
Najniższa cena: 6,99 zł
Sól wędzona morska
Najniższa cena: 5,49 zł
Umami - mieszanka przyprawowa
Najniższa cena: 4,49 zł
Przyprawa chińska 5 smaków
Najniższa cena: 3,85 zł
Pieprz czarny młotkowany
Najniższa cena: 3,99 zł
Sumak (przyprawa orientalna)
Najniższa cena: 4,49 zł
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Cynamon cały
Papryka wędzona słodka (mielona)
Papryka wędzona ostra (mielona)
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Pieprz kolorowy cały
Goździki całe
Goździki mielone
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru. Peklowanie potocznie nazywane marynowaniem może odbywać się na 2 sposoby. 1. Peklowanie na mokro: na 3 kg mięsa należy wymieszać 10 g soli peklowej i 126 g soli zwykłej oraz przyprawy według preferencji (liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, kminek, czosnek, kolendra, majeranek itp.). Natrzeć mięso mieszanką i odstawić. Po trzech dniach zagotować wodę, ostudzić i zalać mięso, tak aby je przykryć. Podczas peklowania temperatura pokojowa powinna wynosić około 4-6°C. Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa i indywidualnych preferencji może trwać około 1-2 tygodni. 2. Peklowanie na sucho: przygotuj taką samą mieszankę jak na mokro. Intensywnie natrzyj mięso i umieść w naczyniu do peklowania. Temperatura pokojowa maks. 4 - 6 °C. Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa może trwać około 2-3 tygodni. Wskazówki: Zawsze dobrze osusz mięso przed peklowaniem, nie zmieniaj proporcji mieszanki. Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz nie nadaje się do peklowania próżniowego, ze względu na tlen, który jest niezbędny w tym procesie.
Przechowywać w suchych warunkach.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa
KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66, Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com
Kotanyi
| Marka | Kotanyi |