FRISCO FRESH
Marchew luz
Cena przed obniżką: 2,49 zł
50% taniej

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru
do mięs i domowego wyrobu wędlin
Marchew luz
Cena przed obniżką: 2,49 zł
50% taniej
Cebula 5-8 szt.
Cena przed obniżką: 3,99 zł
25% taniej
Borówka amerykańska
Cena przed obniżką: 10,99 zł
Dynia Hokkaido
Cena przed obniżką: 6,99 zł
50% taniej
Ziemniaki bataty słodkie 2-5 szt
Cena przed obniżką: 14,99 zł
33% taniej
Bajgiel z sezamem i siemieniem lnianym
Cena przed obniżką: 3,99 zł
Limonka 1szt.
Cena przed obniżką: 1,99 zł
25% taniej
Pietruszka luz
Cena przed obniżką: 3,99 zł
50% taniej
Napój owsiany z wapniem i witaminami
Najniższa cena: 7,99 zł
Sezamki
Najniższa cena: 2,19 zł
Niegazowany Woda źródlana
Najniższa cena: 7,99 zł
Frytki cienkie do piekarnika bezglutenowe
Worki na śmieci z taśmą 120l 8szt.
Najniższa cena: 9,99 zł
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Bułka owsiano orkiszowa
Cena przed obniżką: 2,89 zł
Barista Owsiane
Najniższa cena: 7,99 zł
Worki na śmieci 60l 20 szt.
Najniższa cena: 8,49 zł
Bułka grahamka
Cena przed obniżką: 1,99 zł
Śliwki deserowe krajowe ciemne
Cena przed obniżką: 5,99 zł
Ogórek długi BIO
Bułka razowa
Cena przed obniżką: 2,89 zł
Masło extra
Najniższa cena: 8,99 zł
33% taniej
Worki na śmieci lhpe 35l 30 szt.
Napój migdałowy z wapniem
Najniższa cena: 7,99 zł
Barista napój migdałowy
Najniższa cena: 7,99 zł
Avocado BIO 2 szt.
Grejpfrut czerwony 2 szt.
Cena przed obniżką: 12,99 zł
31% taniej
Napój owsiany
Najniższa cena: 6,69 zł
Worki na śmieci 120l 10 szt.
Naturalna woda mineralna niegazowana
Najniższa cena: 1,59 zł
Napój gazowany
Najniższa cena: 3,35 zł
Cebula szalotka BIO
Woda mineralna niegazowana
Najniższa cena: 9,54 zł
Serek Homogenizowany Waniliowy w saszetce
Najniższa cena: 3,14 zł
Zmywak kuchenny 10 szt.
Kiwi świeże BIO 2-3 szt. tacka
Barista napój kokosowy
Najniższa cena: 7,99 zł
Papier toaletowy 40 szt.
Najniższa cena: 39,99 zł
Rękawiczki nitrylowe M 50 szt.
Woda mineralna gazowana
Najniższa cena: 9,54 zł
Buraki BIO
Ręcznik papierowy 2-warstwowy 300 listków
Najniższa cena: 11,99 zł
33% taniej
Naturalna woda mineralna niegazowana
Najniższa cena: 3,69 zł
Woda mineralna delikatnie gazowana
Najniższa cena: 9,54 zł
Orzechy włoskie
Najniższa cena: 7,59 zł
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,65 zł
Produkt sojowy w stylu skyr mango
Najniższa cena: 4,99 zł
25% taniej
Frytki proste do piekarnika bezglutenowe
Kiwi BIO 6-7 szt.
To nie mlek napój owsiany
Najniższa cena: 8,70 zł
Napój owsiano-sojowy o smaku waniliowym
Najniższa cena: 6,69 zł
Żelki Travelki owocowe smaki Azjii
Najniższa cena: 4,09 zł
Przecier pomidorowy
Ściereczki z mikrofibry zestaw 4szt.
Najniższa cena: 11,59 zł
Polędwica sopocka
Imbir świeży kłącze BIO
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 10,59 zł
Ziemniaki młode BIO
Stówki Parówki z szynki
Najniższa cena: 5,99 zł
Cynamon cały
Papryka wędzona słodka (mielona)
Papryka wędzona ostra (mielona)
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Przyprawa do pieczonego kurczaka
Przyprawa do karkówki
Przyprawa do żeberek z miodem
Kmin rzymski mielony
Kolendra (liście)
Czosnek granulowany
Majeranek otarty
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Cynamon mielony
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Peklowanie mięsa to proces prowadzący do wydłużenia świeżości, uzyskania właściwego aromatu, smaku i koloru. Peklowanie potocznie nazywane marynowaniem może odbywać się na 2 sposoby. 1. Peklowanie na mokro: na 3 kg mięsa należy wymieszać 10 g soli peklowej i 126 g soli zwykłej oraz przyprawy według preferencji (liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, kminek, czosnek, kolendra, majeranek itp.). Natrzeć mięso mieszanką i odstawić. Po trzech dniach zagotować wodę, ostudzić i zalać mięso, tak aby je przykryć. Podczas peklowania temperatura pokojowa powinna wynosić około 4-6°C. Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa i indywidualnych preferencji może trwać około 1-2 tygodni. 2. Peklowanie na sucho: przygotuj taką samą mieszankę jak na mokro. Intensywnie natrzyj mięso i umieść w naczyniu do peklowania. Temperatura pokojowa maks. 4 - 6 °C. Czas peklowania: w zależności od wielkości kawałka mięsa może trwać około 2-3 tygodni. Wskazówki: Zawsze dobrze osusz mięso przed peklowaniem, nie zmieniaj proporcji mieszanki. Sól peklowa nie nadaje się do bezpośredniego spożycia oraz nie nadaje się do peklowania próżniowego, ze względu na tlen, który jest niezbędny w tym procesie.
Przechowywać w suchych warunkach.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa
KOTÁNYI GmbH A-2120 Wolkersdorf, PF 66, Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com
Kotanyi
| Marka | Kotanyi |