VIGO
Kombucha Mango + Marakuja BIO
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Fermentowany, niepasteryzowany napój herbaciany.
Delikatnie musujący.
Bardzo orzeźwiający.
O przyjemnym kwaskowym smaku.
Idealny na każdą porę roku.
Kombuchę otrzymuje się w wyniku naturalnej fermentacji herbaty, cukru trzcinowego oraz drożdży SCOBY (ang. Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), zwaną potocznie grzybkiem. Proces ten przebiega w temperaturze pokojowej zwykle ok. 14 dni, w trakcie powstaje wiele związków bioaktywnych.
W każdej butelce kombuchy możemy znaleźć błonnik, kwasy organiczne (np. glukuronowy i L-mlekowy), witaminy: z grupy B i C, polifenole, etanol, oraz składniki mineralne – tj. miedź, żelazo, mangan, potas, cynk.
UWAGA
Nasze kombucze to produkt niepasteryzowany (bez konserwantów i sztucznych barwników), w stałym procesie fermentacji. Jeżeli napój w trakcie otwierania wypłynie, bądź zagazuje się, to jak najbardziej normalne. Przed spożyciem schłodź kombuczę w lodówce, zatrzyma to proces nadmiernego gazowania i fermentacji oraz podkręci walory smakowe.
*Ilość cukru może ulec zmianie, w procesie fermentacji bakterie przekształcają cukier (który dodaliśmy przed rozpoczęciem tego procesu) w kwasy organiczne.
Spożycie: 120ml dziennie początkowo, polecamy zacząć od mniejszych ilości ze względu na to ze to, że produkt jest fermentowany.
Kombucha Mango + Marakuja BIO
Kombucha różana BIO
Kombucha z ogórkiem i kolendrą BIO
Kombucha Yerba Mate BIO
Kombucha Jagody Acai
Kombucha Orginal
Kombucha Schisandra
Kombucha z imbirem i acerolą BIO
Kombucha Kurkuma + Imbir BIO
Original Kombucha
Rooibos Kombucha
Yerba Mate Kombucha
Kombucha Marakuja
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Ocet jabłkowy BIO
Najniższa cena: 20,99 zł
Kimchi tradycyjne BIO
Kimchi delikatne BIO
Kimchi ostre BIO
Kimchi dla bąbelków BIO
Kombucha ekologiczna truskawkowa BIO
Kombucha ekologiczna lawendowa BIO
Ekologiczny złoty zakwas z buraków z kurkumą imbirem i cytryną BIO
Włoska zupa jarzynowa z pomidorami pelati i groszkiem BIO
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +2°C do +8°C.
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia, Polska
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00