PRYMAT
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Najniższa cena: 1,79 zł

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa do kurczaka
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do złocistego kurczaka
Przyprawa do kurczaka orientalna
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do kurczaka po węgiersku
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Przyprawa do pieczonego kurczaka
Przyprawa do indyka
Przyprawa do kaczki
Soczystego kurczaka sweet chili + WORECZEK DO PIECZENIA
Przyprawa do kurczaka z wędzoną papryką (bez dodatku soli)
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Cynamon mielony (w słoiczku)
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Wanilia - laska
Najniższa cena: 19,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Posypka dekoracyjna cukrowa - różowy mix
Chai Latte - przyprawa do kawy
Najniższa cena: 3,79 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Pierś z indyka z chutneyem z mango Przygotowanie 20 min + czas marynowania, gotowanie 90 min, porcje 4 Składniki: 800 g piersi z indyka 1 opakowanie przyprawy do indyka Kamis 2 łyżki oleju chutney: 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 łyżki oleju 200 ml wody 2½ łyżki brązowego cukru 300 g pomidorów obranych ze skóry, pokrojonych w półcentymetrową kostkę 1 obrane mango, pokrojone w półcentymetrową kostkę 50 ml octu winnego z białego wina ½ łyżeczki chili Kamis 1½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis 1 łyżeczka liści kolendry Kamis sól, pieprz do smaku 1 Indyka natrzyj przyprawą, odstaw na kilka godzin. 2 Mięso obsmaż na patelni, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem ok. 90 min w temperaturze 180°C. Podlej niewielką ilością wody. 3 Cebulę wymieszaj z olejem, umieść na blaszce, piecz 20 min w temperaturze 180°C, aż uzyska jasnobrązowy kolor. 4 Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, pomidory, mango i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. 5 Dodaj ocet, cebulę, chili i kmin rzymski, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min aż chutney zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 6 Przed podaniem indyka pokrój w plastry.
Wyprodukowano w Polsce
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów