VEGETA NATUR
Przyprawa do złocistego kurczaka

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Przyprawa do złocistego kurczaka
Przyprawa do kurczaka z wędzoną papryką (bez dodatku soli)
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Przyprawa do kurczaka
Przyprawa do kurczaka orientalna
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Przyprawa do indyka
Przyprawa do kurczaka po węgiersku
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do kaczki
Przyprawa do pieczonego kurczaka
Soczystego kurczaka sweet chili + WORECZEK DO PIECZENIA
Cynamon mielony (w słoiczku)
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
26% taniej
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,79 zł
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Posypka dekoracyjna cukrowa - różowy mix
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Pierś z indyka z chutneyem z mango Przygotowanie 20 min + czas marynowania, gotowanie 90 min, porcje 4 Składniki: 800 g piersi z indyka 1 opakowanie przyprawy do indyka Kamis 2 łyżki oleju chutney: 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 łyżki oleju 200 ml wody 2½ łyżki brązowego cukru 300 g pomidorów obranych ze skóry, pokrojonych w półcentymetrową kostkę 1 obrane mango, pokrojone w półcentymetrową kostkę 50 ml octu winnego z białego wina ½ łyżeczki chili Kamis 1½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis 1 łyżeczka liści kolendry Kamis sól, pieprz do smaku 1 Indyka natrzyj przyprawą, odstaw na kilka godzin. 2 Mięso obsmaż na patelni, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem ok. 90 min w temperaturze 180°C. Podlej niewielką ilością wody. 3 Cebulę wymieszaj z olejem, umieść na blaszce, piecz 20 min w temperaturze 180°C, aż uzyska jasnobrązowy kolor. 4 Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, pomidory, mango i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. 5 Dodaj ocet, cebulę, chili i kmin rzymski, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min aż chutney zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 6 Przed podaniem indyka pokrój w plastry.
Wyprodukowano w Polsce
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów