PRYMAT
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Najniższa cena: 2,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso indyka jest bardzo różnorodne. Najdelikatniejsze i najchudsze jest mięso z piersi, a najwykwintniejsze dania przyrządza się smażąc je, piekąc lub dusząc w całości. Nieco odmienne w smaku, przypominające dziczyznę, jest mięso z udźca, przez wielu uważane za najsmaczniejsze.
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
przyprawy (GORCZYCA biała (12,5 %), papryka słodka, czosnek (9,5 %), cebula, pieprz czarny, gałka muszkatołowa)
sól
cukier
bazylia (5 %)
pomidory suszone
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do kurczaka złocistego XL
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa do złocistego kurczaka
Najniższa cena: 1,99 zł
Przyprawa do indyka
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Przyprawa do kaczki
Przyprawa do kurczaka
Przyprawa do kurczaka orientalna
Przyprawa do kurczaka po staropolsku
Przyprawa do kurczaka pikantna
Przyprawa do kurczaka po węgiersku
Soczystego kurczaka po meksykańsku + WORECZEK DO PIECZENIA
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do kurczaka SWEET&SPICY z miodem czosnkiem i pieprzem cayenne (Georgia Style)
Przyprawa do kurczaka i ryb CITRUSY z cytrusową nutą sosem sojowym i pieprzem cayenne (California Style)
Przyprawa do pieczonego kurczaka
Marynata staropolska do mięs i drobiu
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 8,45 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,39 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do karkówki
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Pierś z indyka z chutneyem z mango Przygotowanie 20 min + czas marynowania, gotowanie 90 min, porcje 4 Składniki: 800 g piersi z indyka 1 opakowanie przyprawy do indyka Kamis 2 łyżki oleju chutney: 1 cebula pokrojona w grubą kostkę 2 łyżki oleju 200 ml wody 2½ łyżki brązowego cukru 300 g pomidorów obranych ze skóry, pokrojonych w półcentymetrową kostkę 1 obrane mango, pokrojone w półcentymetrową kostkę 50 ml octu winnego z białego wina ½ łyżeczki chili Kamis 1½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis 1 łyżeczka liści kolendry Kamis sól, pieprz do smaku 1 Indyka natrzyj przyprawą, odstaw na kilka godzin. 2 Mięso obsmaż na patelni, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem ok. 90 min w temperaturze 180°C. Podlej niewielką ilością wody. 3 Cebulę wymieszaj z olejem, umieść na blaszce, piecz 20 min w temperaturze 180°C, aż uzyska jasnobrązowy kolor. 4 Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, pomidory, mango i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. 5 Dodaj ocet, cebulę, chili i kmin rzymski, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min aż chutney zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 6 Przed podaniem indyka pokrój w plastry.
Wyprodukowano w Polsce