DELECTA
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
0% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mazurek Wielkanocny z masą budyniową o smaku karmelowym i pisakiem dekoracyjnym białym. Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty: ➢ Mieszankę do przygotowania ciasta ➢ Mieszankę do przygotowania masy budyniowej ➢ Pisak dekoracyjny biały. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
0% taniej
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Kisiel o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 1,15 zł
3% więcej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
0% taniej
Aromat pomarańczowy
Najniższa cena: 1,25 zł
3% więcej
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Aromat arakowy
Najniższa cena: 1,25 zł
3% więcej
Galaretka o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 2,29 zł
Galaretka o smaku gruszkowym
Najniższa cena: 2,29 zł
Galaretka o smaku agrestowym
Najniższa cena: 2,29 zł
Galaretka o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 2,29 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,29 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,29 zł
Galaretka o smaku pomarańczowym
Najniższa cena: 2,29 zł
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 1,99 zł
Aromat migdałowy
Najniższa cena: 1,85 zł
Lukier zielony dekoracyjny
Najniższa cena: 2,25 zł
Dżemix uniwersalny 2:1
Najniższa cena: 3,99 zł
25% taniej
Sposób przyrządzania
Przygotuj:
Do ciasta:
• 1 jajo,
• 100 g margaryny.
Do masy budyniowej:
• 250 ml śmietanki 30% tłuszczu,
• 125 ml mleka,
• 1-2 łyżki cukru.
Do podsypania:
• 1-2 łyżki mąki pszennej.
Przygotowanie ciasta:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 190ºC (bez termoobiegu).
2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodaj jajo i margarynę.
3. Miksuj (mieszadła świderki) przez ok 2-3 minuty do połączenia składników.
4. Wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką tortownicę o średnicy 24 cm.
5. Wyłóż ciastem dno i boki tortownicy (do wysokości 1-1,5 cm), ponakłuwaj widelcem.
6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do uzyskania złocistego koloru.
7. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 minut.
Przygotowanie masy budyniowej:
1. Rozmieszaj zawartość torebki z masą budyniową oraz cukrem w 125 ml mleka.
2. Zagotuj śmietankę, wlej mleko z rozprowadzonym proszkiem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia.
3. Gotową gorącą masę wylej na wystudzone ciasto.
Udekoruj mazurek pisakiem. Umieść pisak w gorącej wodzie (nakrętką do dołu) na 1 min. Nie wydłużaj tego czasu! Kilka razy ugnieć tubkę to uzyskania jednolitej struktury. Po otwarciu pisak jest gotowy do użycia.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów