DELECTA
Gofry - mieszanka do wypieku

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mazurek Wielkanocny z masą budyniową o smaku karmelowym i pisakiem dekoracyjnym białym. Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty: ➢ Mieszankę do przygotowania ciasta ➢ Mieszankę do przygotowania masy budyniowej ➢ Pisak dekoracyjny biały. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Gofry - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,85 zł
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,99 zł
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Mieszanka na lody proteinowe o smaku pistacjowym
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Mleczny ryż z jabłkami i cynamonem
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 7,99 zł
Lukier biały dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 1,15 zł
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Soda oczyszczona
Najniższa cena: 1,29 zł
26% taniej
Aromat migdałowy
Najniższa cena: 1,99 zł
40% taniej
Aromat waniliowy
Najniższa cena: 1,99 zł
40% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Galaretka o smaku agrestowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Galaretka o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Kajmak - masa krówkowa słony karmel
Najniższa cena: 7,99 zł
Galaretka o smaku pomarańczowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Żelatyna spożywcza
Najniższa cena: 5,99 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Sposób przyrządzania
Przygotuj:
Do ciasta:
• 1 jajo,
• 100 g margaryny.
Do masy budyniowej:
• 250 ml śmietanki 30% tłuszczu,
• 125 ml mleka,
• 1-2 łyżki cukru.
Do podsypania:
• 1-2 łyżki mąki pszennej.
Przygotowanie ciasta:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 190ºC (bez termoobiegu).
2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodaj jajo i margarynę.
3. Miksuj (mieszadła świderki) przez ok 2-3 minuty do połączenia składników.
4. Wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką tortownicę o średnicy 24 cm.
5. Wyłóż ciastem dno i boki tortownicy (do wysokości 1-1,5 cm), ponakłuwaj widelcem.
6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do uzyskania złocistego koloru.
7. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 minut.
Przygotowanie masy budyniowej:
1. Rozmieszaj zawartość torebki z masą budyniową oraz cukrem w 125 ml mleka.
2. Zagotuj śmietankę, wlej mleko z rozprowadzonym proszkiem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia.
3. Gotową gorącą masę wylej na wystudzone ciasto.
Udekoruj mazurek pisakiem. Umieść pisak w gorącej wodzie (nakrętką do dołu) na 1 min. Nie wydłużaj tego czasu! Kilka razy ugnieć tubkę to uzyskania jednolitej struktury. Po otwarciu pisak jest gotowy do użycia.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów