DELECTA
Gofry - mieszanka do wypieku

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mazurek Wielkanocny z masą budyniową o smaku karmelowym i pisakiem dekoracyjnym białym. Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty: ➢ Mieszankę do przygotowania ciasta ➢ Mieszankę do przygotowania masy budyniowej ➢ Pisak dekoracyjny biały. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Gofry - mieszanka do wypieku
Mieszanka na lody proteinowe o smaku pistacjowym
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Mleczny ryż z jabłkami i cynamonem
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 8,45 zł
Gofry - mieszanka do wypieku
Kajmak - masa krówkowa słony karmel
Kisiel o smaku cytrynowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,25 zł
Kisiel o smaku truskawkowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,25 zł
Kajmak - masa krówkowa orzechowa
Kisiel o smaku malinowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,25 zł
Kisiel o smaku wiśniowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,25 zł
Galaretka mleczna o smaku śmietanki
Galaretka mleczna o smaku malin
Galaretka mleczna o smaku moreli
Soda oczyszczona
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Drożdże do pizzy (na 0,5kg mąki)
Kajmak - masa krówkowa kokosowa
Sposób przyrządzania
Przygotuj:
Do ciasta:
• 1 jajo,
• 100 g margaryny.
Do masy budyniowej:
• 250 ml śmietanki 30% tłuszczu,
• 125 ml mleka,
• 1-2 łyżki cukru.
Do podsypania:
• 1-2 łyżki mąki pszennej.
Przygotowanie ciasta:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 190ºC (bez termoobiegu).
2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodaj jajo i margarynę.
3. Miksuj (mieszadła świderki) przez ok 2-3 minuty do połączenia składników.
4. Wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką tortownicę o średnicy 24 cm.
5. Wyłóż ciastem dno i boki tortownicy (do wysokości 1-1,5 cm), ponakłuwaj widelcem.
6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do uzyskania złocistego koloru.
7. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 minut.
Przygotowanie masy budyniowej:
1. Rozmieszaj zawartość torebki z masą budyniową oraz cukrem w 125 ml mleka.
2. Zagotuj śmietankę, wlej mleko z rozprowadzonym proszkiem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia.
3. Gotową gorącą masę wylej na wystudzone ciasto.
Udekoruj mazurek pisakiem. Umieść pisak w gorącej wodzie (nakrętką do dołu) na 1 min. Nie wydłużaj tego czasu! Kilka razy ugnieć tubkę to uzyskania jednolitej struktury. Po otwarciu pisak jest gotowy do użycia.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów