CELIKO
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mazurek Wielkanocny z masą budyniową o smaku karmelowym i pisakiem dekoracyjnym białym. Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty: ➢ Mieszankę do przygotowania ciasta ➢ Mieszankę do przygotowania masy budyniowej ➢ Pisak dekoracyjny biały. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
Mleczny ryż z jabłkami i cynamonem
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Gofry - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Mieszanka na lody proteinowe o smaku pistacjowym
Galaretka o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku gruszkowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Galaretka o smaku agrestowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku pomarańczowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 2,35 zł
Lukier biały dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Lukier zielony dekoracyjny
Najniższa cena: 3,15 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,35 zł
Galaretka mleczna o smaku śmietanki
Najniższa cena: 2,29 zł
28% taniej
Galaretka mleczna o smaku moreli
Galaretka mleczna o smaku malin
Najniższa cena: 2,29 zł
28% taniej
Sposób przyrządzania
Przygotuj:
Do ciasta:
• 1 jajo,
• 100 g margaryny.
Do masy budyniowej:
• 250 ml śmietanki 30% tłuszczu,
• 125 ml mleka,
• 1-2 łyżki cukru.
Do podsypania:
• 1-2 łyżki mąki pszennej.
Przygotowanie ciasta:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 190ºC (bez termoobiegu).
2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodaj jajo i margarynę.
3. Miksuj (mieszadła świderki) przez ok 2-3 minuty do połączenia składników.
4. Wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką tortownicę o średnicy 24 cm.
5. Wyłóż ciastem dno i boki tortownicy (do wysokości 1-1,5 cm), ponakłuwaj widelcem.
6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do uzyskania złocistego koloru.
7. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 minut.
Przygotowanie masy budyniowej:
1. Rozmieszaj zawartość torebki z masą budyniową oraz cukrem w 125 ml mleka.
2. Zagotuj śmietankę, wlej mleko z rozprowadzonym proszkiem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia.
3. Gotową gorącą masę wylej na wystudzone ciasto.
Udekoruj mazurek pisakiem. Umieść pisak w gorącej wodzie (nakrętką do dołu) na 1 min. Nie wydłużaj tego czasu! Kilka razy ugnieć tubkę to uzyskania jednolitej struktury. Po otwarciu pisak jest gotowy do użycia.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów