KOTANYI
Anyż w gwiazdkach

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Anyż (gwiazdki) Kamis to przyprawa ze Wschodu, która pasuje niemal do każdego rodzaju dania: warzyw, mięs, potraw wytrawnych i na słodko, a także napojów. Anyż ma słodkawy, pikantny aromat z korzenną i świeżą nutą, która doskonale komponuje się z innymi smakami. W kuchni używa się owoców lub samych nasion.
Anyż gwiaździsty Kamis 8 g
Anyż w gwiazdkach
Czosnek granulowany mielony w całości
Ziele angielskie
Orange Twist - przyprawa do kawy
Liście laurowe
Pieprz czarny mielony
Kminek cały
Oregano
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do sosu tzatziki
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Przyprawa do frytek i ziemniaków
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis | 
Zbierane ręcznie, by zachować jak najwięcej naturalnego smaku oraz kształtu
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zupa Pho z wołowiną Przygotowanie 30 min. Gotowanie 35 min. Porcje 6 Składniki: 2 cebule przekrojone na pół 50 g pokrojonego imbiru 6 ząbków czosnku 2 L bulionu wołowego 3 gwiazdki Anyżu Kamis 1 Kora Cynamonu Kamis 3 Goździki Kamis 3 łyżki sosu rybnego 200 g steka sól, pieprz do smaku Do podania: 200 g makaronu ryżowego 200 g tofu pokrojonego w kostkę po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i kolendry 150 g kiełków fasoli mung ½ pokrojonej ostrej papryczki 1 limonka pokrojona w cząstki Sposób przygotowania: 1. Cebulę, imbir, czosnek opal palnikiem lub zapiecz na brązowy kolor w piekarniku. Następnie przełóż do garnka i zalej bulionem. 2. Dodaj anyż, cynamon, goździki i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 30 min. w połowie dodaj sos rybny, na koniec dopraw solą i pieprzem. 3. W miskach/talerzach ułóż ugotowany makaron oraz pozostałe dodatki. 4. Wołowinę pokrój w bardzo cienkie plastry, ułóż w drugim garnku i zalej bardzo gorącym, przecedzonym wywarem. 5. Po 2 min. rozlej do misek, podawaj z cząstką limonki.
Zapakowano w Polsce