KAMIS
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Anyż, inaczej badian, to wiecznie zielone drzewo, pochodzące z Chin. Jego kwiaty dojrzewając tworzą suche owoce, przypominające gwiazdę. Przyprawą są zarówno owoce (gwiazdy) jak i nasiona w nich zawarte, które są jednak mniej aromatyczne niż pozostałeczęści owocu. Anyż można stosować w całości, rozdrobniony lub zmielony. Przyprawa znajduje zastosowanie w przygotowaniu potraw słodko – kwaśnych, mięsnych, warzywnych. Wzbogaca smak pierników, deserów mlecznych, grzanego wina.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
cynamon, cukier kandyzowany, goździki, kardamon, wanilia
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 6
3
Ilość Sztuk: 3 szt.
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 8,45 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,39 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do indyka
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Zbierane ręcznie, by zachować jak najwięcej naturalnego smaku oraz kształtu
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zupa Pho z wołowiną Przygotowanie 30 min. Gotowanie 35 min. Porcje 6 Składniki: 2 cebule przekrojone na pół 50 g pokrojonego imbiru 6 ząbków czosnku 2 L bulionu wołowego 3 gwiazdki Anyżu Kamis 1 Kora Cynamonu Kamis 3 Goździki Kamis 3 łyżki sosu rybnego 200 g steka sól, pieprz do smaku Do podania: 200 g makaronu ryżowego 200 g tofu pokrojonego w kostkę po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i kolendry 150 g kiełków fasoli mung ½ pokrojonej ostrej papryczki 1 limonka pokrojona w cząstki Sposób przygotowania: 1. Cebulę, imbir, czosnek opal palnikiem lub zapiecz na brązowy kolor w piekarniku. Następnie przełóż do garnka i zalej bulionem. 2. Dodaj anyż, cynamon, goździki i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 30 min. w połowie dodaj sos rybny, na koniec dopraw solą i pieprzem. 3. W miskach/talerzach ułóż ugotowany makaron oraz pozostałe dodatki. 4. Wołowinę pokrój w bardzo cienkie plastry, ułóż w drugim garnku i zalej bardzo gorącym, przecedzonym wywarem. 5. Po 2 min. rozlej do misek, podawaj z cząstką limonki.
Zapakowano w Polsce