KUPIEC
Ryż do risotto (3x100g)
Najniższa cena: 7,25 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ryż Arborio Kupiec to odmiana ryżu o lekko zaokrąglonych brzegach, idealna do przygotowywania włoskiego risotto, lekko kleista. Ziarna tej odmiany ryżu są grube i pękate, łatwo komponują się i łączą z przyprawami, wchłaniając ich smak. Ugotowany ryż Arborio ma charakterystyczną strukturę – z zewnątrz ziarno jest bardzo miękkie, a w środku al dente.
Ta odmiana ryżu nie zawiera glutenu, za to wiele cennych składników, w tym białka, węglowodany, błonnik oraz mikroelementy i witaminy, takie jak: żelazo, magnez, cynk, potas, witaminy z grupy B oraz witaminę E. Ryż Arborio należy do zbóż łatwo przyswajalnych przez organizm.
Włoskie risotto – przepisy z ryżem Arborio:
nr 1 w Polsce!*
*Kupiec za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska, sprzedaż w kilogramach w okresie IV 2013 - III 2014 w kategorii Ryż Arborio.
Wartość energetyczna | 735 kJ | 9.00% | |
w 100 g: 1470 kJ/346 kcal % RWS* | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Wymiar liczbowy 100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Karton |
Waga brutto 433
g
Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Liczba jednostek 4
polski
inne
Ryż do risotto (3x100g)
Najniższa cena: 7,25 zł
Ryż Arborio do risotto BIO
Ryż arborio do risotto
Mąka ziemniaczana
Najniższa cena: 5,99 zł
Ryż biały (4x100g)
Najniższa cena: 3,79 zł
Kasza gryczana prażona (4x100g)
Najniższa cena: 5,55 zł
Płatki owsiane błyskawiczne
Najniższa cena: 3,75 zł
Kasza gryczana prażona
Najniższa cena: 5,55 zł
7% więcej
Kasza manna
Najniższa cena: 4,15 zł
Ryż biały
Najniższa cena: 7,79 zł
Płatki owsiane górskie
Najniższa cena: 3,75 zł
Ryż jaśminowy (4x100g)
Najniższa cena: 5,99 zł
Płatki owsiane zwykłe
Najniższa cena: 3,75 zł
Kasza manna błyskawiczna
Najniższa cena: 3,95 zł
Płatki ryżowe błyskawiczne
Najniższa cena: 5,49 zł
Ryż Basmati (3x100g)
Najniższa cena: 7,15 zł
Płatki owsiane pełnoziarniste
Najniższa cena: 3,75 zł
Ryż do risotto (3x100g)
Najniższa cena: 7,25 zł
Kasza jaglana (4x100g)
Najniższa cena: 5,55 zł
czas gotowania ok. 15 minut Sposób przygotowania: Do rondla z roztopionym tłuszczem wsypać 1 szklankę ryżu arborio i mieszać do czasu, aż ryż stanie się przezroczysty. Następnie wlać 2 szklanki bulionu warzywnego i gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie bulion.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 735 kJ 173 kcal 9%* w 100 g: 1470 kJ/346 kcal % RWS* Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland
Kupiec
Marka | Kupiec |
Arborio to najbardziej popularny ryż do risotto we Włoszech. Risotto jest potrawą przyrządzaną ze składników sezonowych, może być podawane jako przystawka albo danie główne. Wyróżnia się kremową konsystencją i aksamitnym smakiem. Warto spożywać Ryż Arborio, gdyż: dzięki szerokim, pękatym ziarnom doskonale łączy się z różnymi przyprawami i wchłania ich smak; odpowiednio ugotowany pozostaje w środku al dente, a jego zewnętrzna warstwa wręcz rozpływa się podczas jedzenia; idealnie nadająca się do risotto.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland
www.tuv.pl
Zielone risotto Składniki na 2 osoby: - 100 g ryżu do risotto arborio Kupiec - 1 cebulka dymka - 10 dag mrożonego groszku - 2 łodygi selera naciowego - 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku - 3 łyżki masła - bulion drobiowy - ½ szkl. śmietany - 1 limonka - 4 plasterki szynki parmeńskiej - przyprawy do smaku: zmielony kolorowy pieprz, kurkuma, sól Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło, gdy się rozpuści dodać dymkę, zmielony kolorowy pieprz i wymieszać. Gdy cebulka zmięknie dodać ryż, chwilę smażyć, wlać ½ szkl. bulionu i wymieszać. Dodawać po ½ szkl. bulionu, gdy poprzednia porcja zostanie wchłonięta. Pod koniec gotowania dodać umyty i pokrojony w plasterki seler naciowy, wymieszać. Gdy ryż będzie miękki dodać groszek, śmietanę, 1 łyżkę soku z limonki, kurkumę, sól, pieprz do smaku. Podawać ciepłe posypane szczypiorkiem i przyozdobione szynką parmeńską.
Wyprodukowano w Polsce.