DELECTA
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Babeczki Dr. Oetker to bardzo dobre rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się wyjątkowym smakiem babeczek kopiec kreta, ale nie są wprawione w pieczeniu.
Babeczki kopiec kreta charakteryzują się słodką kompozycją smakową, która przypadnie do gustu zarówno miłośnikom słodkości, jak również tym, którzy rozkoszują się czekoladowym smakiem. Forma babeczek pozwala na łatwe porcjowanie, co sprawdza się szczególnie podczas przyjmowania większej ilości gości. Ciasto jest bardzo kruche i najlepiej jest podawać schłodzone.
Babeczki są polecane na:
polska receptura
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Babeczki Kopce Kreta z czekoladą
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,75 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Najniższa cena: 1,55 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Śmietan-fix
Najniższa cena: 1,25 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,15 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Najniższa cena: 1,59 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa
Najniższa cena: 4,49 zł
Mleczny ryż z jabłkami i cynamonem
Najniższa cena: 2,49 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku malinowym
Budyń o smaku śmietankowym
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: - 1 jajko - 80 ml oleju (ok. 8 łyżek) - 250 ml śmietanki 30 % tł. (mocno schłodzonej) - 1 duży banan (lub ok. 140 g innych owoców) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie babeczek: Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175 ℃ (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ¹/₂ łyżki). 2. Pieczenie Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175 ℃ Czas pieczenia: ok. 15-18 min Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu. 3. Wydrążenie babeczek Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto na Babeczkach może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta. Smacznego :) Zamień Babeczki Kopce Kreta w... Owieczki Szukające zajączki Jeżyki