Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kiełbasa śląska extra OLEWNIK zawiera aż 90% chudego mięsa wieprzowego. Mięso w niej jest średnio rozdrobnione.
Kiełbasa śląska OLEWNIK jest parzona a następnie wędzona, co decyduje o jej tak charakterystycznym aromacie i smaku. Doskonała do podawania na zimno, jak i na gorąco. Podzielona na niewielkie pętka, latem idealna na grilla, jak i do pieczenia nad ogniskiem.
Zapakowana jest w wygodne, poręczne opakowanie, które znacznie ułatwia jej przechowywanie oraz wpływa na dłuższe zachowanie świeżości.
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. Kiełbasa w osłonkach naturalnych o długości batonu około 14 – 15 cm. Powierzchnia batonu czysta, sucha. Surowce na przekroju równomiernie rozłożone; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników i zacieki tłuszczu i galarety. Masa produktu stała 500 g. Konsystencja ścisła, nierozpadająca się. Barwa batonu złotobrązowa, mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej, tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wieprzowej, wędzonej parzonej. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
KIEŁBASA ŚLĄSKA Z SZYNKI EKSTRA
KIEŁBASA WIEPRZOWA ŚREDNIO ROZDROBNIONA, WĘDZONA, PARZONA
Składniki: mięso wieprzowe z szynki 90%, skrobia ziemniaczana, sól, czosnek, hydrolizat białka z kukurydzy, ekstrakty przypraw, koncentrat białka SOJOWEGO, regulatory kwasowości: E261, E326; stabilizatory: E451, E452, E450; skrobia modyfikowana, glukoza, substancja zagęszczająca: E407a, białko
wieprzowe kolagenowe, barwnik: E120, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: E250.
Osłonka jadalna - jelito wieprzowe.
Produkt zawiera SOJĘ; Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +8°C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin, lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia.