Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kiełbasa wieprzowa, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona w osłonce naturalnej fi 30-32 mm, wyprodukowana z rozdrobnionego mięsa wieprzowego, z dodatkiem surowców uzupełniających, przypraw, poddana obróbce termicznej wędzeniu, parzeniu.
Barwa powierzchni złota z odcieniem pomarańczowym. Batony w jelitach naturalnych o długości około 12 – 14 cm, powierzchnia czysta, sucha, osłonka ściśle przylegająca do farszu.
Barwa mięsa na przekroju różowa do czerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Struktura średnio rozdrobniona, konsystencja dość ścisła, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników, oraz zacieki galarety.
Konsystencja dość ścisła. Smak i zapach charakterystyczne dla produktu, uzależniony od użytych przypraw i obróbki termicznej, niedopuszczalny smak czy zapach świadczący o nieświeżości produktu.
mięso
wieprzowe 40%, mięso drobiowe z kurczaka 27%, woda, tłuszcz wieprzowy,
skrobia ziemniaczana, błonnik pszenny bezglutenowy, sól, białko wieprzowe
kolagenowe, skrobia kukurydziana modyfikowana, stabilizator: trifosforany;
glukoza, maltodekstryna, substancja zagęszczająca: karagen; przeciwutleniacze:
askorbinan sodu, kwas izoaskorbinowy; ekstrakty przypraw, wzmacniacze
smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy; przyprawy, aromat, aromat
dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu; jelito wieprzowe
(osłonka).
Może zawierać soję, zboża zawierające gluten (pszenicę, jęczmień), mleko
(łącznie z laktozą), seler i gorczycę.
Może zawierać soję, zboża zawierające gluten (pszenicę, jęczmień), mleko (łącznie z laktozą), seler i gorczycę.
Przechowywać w temperaturze 2-6°C.