Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

MORLINY Kiełbasa śląska 550 g

Data ważności: 30-11-2018
Ważne12dni
MORLINY Kiełbasa śląska 550 g
FriscoNowy, zapakowany
9,79
za 1 szt. / 550 g
17,80 / kg
EAN: 5901784157575
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Kiełbasa wieprzowa, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona w osłonce naturalnej fi 30-32 mm, wyprodukowana z rozdrobnionego mięsa wieprzowego, z dodatkiem surowców uzupełniających, przypraw, poddana obróbce termicznej wędzeniu, parzeniu.

Barwa powierzchni złota z odcieniem pomarańczowym. Batony w jelitach naturalnych o długości około 12 – 14 cm, powierzchnia czysta, sucha, osłonka ściśle przylegająca do farszu.

Barwa mięsa na przekroju różowa do czerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Struktura średnio rozdrobniona, konsystencja dość ścisła, niedopuszczalne skupiska jednego ze składników, oraz zacieki galarety.

Konsystencja dość ścisła. Smak i zapach charakterystyczne dla produktu, uzależniony od użytych przypraw i obróbki termicznej, niedopuszczalny smak czy zapach świadczący o nieświeżości produktu.

Składniki

Pokaż

Zalecenia dla alergików

Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.


Składniki

mięso wieprzowe (67%), woda, tłuszcz wieprzowy, skrobia ziemniaczana, błonnik pszenny bezglutenowy, sól, stabilizator: E451, białko wieprzowe kolagenowe, substancja zagęszczająca: E407, glukoza, przeciwutleniacze: E301, E315, ekstrakty przypraw, wzmacniacze smaku: E621, E631, przyprawy, aromat, aromat dymu wędzarniczego, maltodekstryna, substancja konserwująca: E250, jelito wieprzowe (osłonka)

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

OkreślenieW 100gW jednostce
Wartość energetyczna kJ1237,06803,5
Wartość energetyczna kcal299,01644,5
Tłuszcz27,0148,5
w tym nasycone kwasy tłuszczowe11,060,5
Węglowodany 3,016,5
w tym cukry 1,26,6
Białko11,060,5
Sól2,312,65

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Warunki przechowywania

Przechowywać w temperaturze 2-6°C.

Tagi:

MORLINY