Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kiełbasa śląska extra OLEWNIK zawiera aż 90% chudego mięsa wieprzowego. Mięso w niej jest średnio rozdrobnione.
Kiełbasa śląska OLEWNIK jest parzona a następnie wędzona, co decyduje o jej tak charakterystycznym aromacie i smaku. Doskonała do podawania na zimno, jak i na gorąco. Podzielona na niewielkie pętka, latem idealna na grilla, jak i do pieczenia nad ogniskiem.
Zapakowana jest w wygodne, poręczne opakowanie, które znacznie ułatwia jej przechowywanie oraz wpływa na dłuższe zachowanie świeżości. Opakowanie zawiera 5 kiełbasek.
90 % mięsa z szynki
wędzona dla smaku
bez dodatku glutaminianu monosodowego
mięso wieprzowe z szynki 90 %
skrobia ziemniaczana
sól
czosnek
hydrolizat białka roślinnego (z kukurydzy)
ekstrakty przypraw
koncentrat białka SOJOWEGO
regulatory kwasowości: E261, E326
stabilizatory: E451, E452, E450, E1420
glukoza
substancja zagęszczająca: E407a
białko wieprzowe (kolagenowe)
barwnik: E120
aromat dymu wędzarniczego
substancja konserwująca: E250
Osłonka jadalna - jelito wieprzowe
Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Barwniki | Zawiera |
Smaki / Aromaty | Zawiera |
konserwanty | Zawiera |
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Tacka |
g
Sposoby przygotowania: w wodzie 75 °C - 85 °C 5 minut na patelni 6 minut na grilla 12 minut w mikrofali 70 sekund
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do + 8 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
48
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 8
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Olewnik
Marka | Olewnik |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Olewnik jedzenie ma znaczenie
Poznaj nas lepiej YouTube Facebook Instagram