Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka do chleba bez mąki Spiżarnia Babuni to specjalnie skomponowana mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego bez użycia mąki. W jej skład wchodzą m.in. ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane oraz ziarna sezamu.
Mieszanka do chleba bez mąki jest także odpowiednia dla osób, które nie tolerują glutenu. Do upieczenia chleba wystarczy przygotować 4 jajka, odrobinę oliwy z oliwek i szczyptę soli. Chleb jest gotowy już w 60 minut.
Mieszanka do chleba Spiżarnia Babuni - szybki sposób na domowy chleb:
ziarna słonecznika (36%)
siemię lniane (36%)
pestki dyni (14%)
nasiona sezamu (14%)
Może zawierać orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzeszki pekan, orzeszki arachidowe, pistacje i migdały. p >
Wymiar liczbowy:500
Jednostka (specyficzna):Gramów
Typ:Zgrzewane
Waga brutto:504
g
Średnia miara (e)
polski
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. p >
ul. Filtrowa 53
02-057 Warszawa p >
Pakowane w:
JAN Import A/S
DK-8370 Hadsten p >
Scandic Food Sp. z o.o. ul. Filtrowa 53 02-057 Warszawa p >
Spiżarnia Babuni
Marka:Spiżarnia Babuni
Dodaj
- 4 średnie jaja
- 1 płaską łyżeczkę soli
- 50 ml oliwy z oliwek (do wysmarowania foremki)
Sposób przygotowania:
1. Wsyp do miski Mieszankę do przygotowania chleba pełnoziarnistego bez mąki.
2. Dodaj jaja oraz sól i dobrze wymieszaj.
3. Przełóż masę do naoliwionej foremki do chleba (dł. 24 cm).
4. Piecz chleb w nagrzanym wcześniej piekarniku w 160°C przez około 60 minut.
5. Wystudź chleb przed pokrojeniem. p >
:Kraj pochodzenia: spoza Unii Europejskiej