DELECTA
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 6,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
mniejsze opakowanie dla środowiska
wyjątkowo krucha
dodaj tylko wodę
bez barwników
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
cukier
albumina jaja w proszku
skrobia kukurydziana
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
aromat
Produkt może zawierać gluten, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Nie zawiera oleju palmowego
Aromaty | Zawiera |
Barwniki | Nie zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 260
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 272
g
12
ok. 280 g produktu po przygotowaniu (12 porcji)
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 6,99 zł
Galaretka mleczna o smaku śmietanki
Najniższa cena: 1,75 zł
2% więcej
Galaretka mleczna o smaku malin
Najniższa cena: 1,75 zł
2% więcej
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 2,15 zł
Galaretka mleczna o smaku banana
Najniższa cena: 1,75 zł
2% więcej
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 9,99 zł
Ciasto brownie z belgijską czekoladą
Najniższa cena: 8,99 zł
Bułeczki słodkie - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Najniższa cena: 7,99 zł
25% taniej
Ciasteczka chrupiące z ziarnami - mieszanka do wypieku (20 szt.)
Najniższa cena: 5,59 zł
5% taniej
Sernik na zimno o smaku kokosowym
Najniższa cena: 8,75 zł
Babeczki niebieskie IT'S A BOY - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Najniższa cena: 9,35 zł
Babeczki różowe IT'S A GIRL - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Najniższa cena: 9,35 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Ekstrakt naturalny - amaretto typu włoskiego
Drożdże instant
Drożdże do pizzy
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasz przepis na bezę Przygotuj: 125 ml zimnej wody Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm. Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany. Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu. Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego). Po upieczeniu Twoja beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki. Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania. Pyszny dakłas - Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego. - Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm. - Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku. - Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj. - Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę.
Delecta
Marka | Delecta |
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków