DELECTA
Tęczowe pisanki - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wyjątkowo krucha Beza Delecta to mieszanka do wypieku, dzięki której przygotujesz deser, jaki serwują najlepsze cukiernie. Wystarczy, że do proszku dodasz wodę, ubijesz mieszaninę na pianę i wysuszysz w piekarniku. Efekt będzie zniewalający – beza biała i krucha po wierzchu, a kremowa i miękka w środku.
Beza – mieszanka do wypieku (na 12 porcji) Delecta 260 g
mniejsze opakowanie dla środowiska
wyjątkowo krucha
dodaj tylko wodę
bez barwników
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
cukier
albumina jaja w proszku
skrobia kukurydziana
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
aromat
Produkt może zawierać gluten, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Nie zawiera oleju palmowego
Aromaty | Zawiera |
Barwniki | Nie zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 260
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 272
g
12
ok. 280 g produktu po przygotowaniu (12 porcji)
Tęczowe pisanki - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Wielkanocne marzenie - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Kisiel o smaku malinowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Aromat pomarańczowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Słoneczna łąka - mix dekoracji
Najniższa cena: 6,79 zł
19% taniej
Kisiel o smaku owoców leśnych
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku czarnej porzeczki
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Kisiel o smaku wiśniowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Lukier różowy dekoracyjny
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,99 zł
1% taniej
Kisiel o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,99 zł
20% taniej
Aromat arakowy
Najniższa cena: 1,99 zł
37% taniej
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl.pl
Delecta
Marka | Delecta |
Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków
Nasz przepis na bezę Przygotuj: 125 ml zimnej wody Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm. Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany. Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu. Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego). Po upieczeniu Twoja beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki. Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania. Pyszny dakłas - Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego. - Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm. - Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku. - Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj. - Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę.