Himalajska
W kategorii sól ziołowa i inne zebraliśmy dla Ciebie różne rodzaje tej chyba najważniejszej w każdej kuchni przyprawy. Znajdziesz tutaj jedną z najbardziej szlachetnych odmian soli pochodzącą z Himalajów. To właśnie sól himalajska jest uznawana za najczystszą, mimo tego ze ma lekko różowy kolor. Jest ona dostępna tylko w jednym miejscu na świecie, a przed wieloma latami była zarezerwowana tylko dla nielicznych. Ta niezwykła sól jest wydobywana ręcznie bez żadnych maszyn. Oprócz tego znajdziesz tutaj również sól peklową, ziołową, czosnkową, z dodatkiem pieprzu i kilka wersji z domieszką licznych innych przypraw. Ciekawą propozycją jest sól zmiękczająca mięso, która sprawia że mięso staje się kruche i delikatne. W tej zakładce zebraliśmy dla Ciebie produkty kilku marek takich jak między innymi
  • Kotanyi

  • Kamis

  • Dary Natury

  • Prymat

Propozycje połączenia soli z innymi aromatami świetnie się sprawdzają do nacierania mięs, ryb i drobiu przed ich przyrządzaniem, doskonale łączy się z gotowanymi warzywami i grzybami. Połączenia soli i ziół są rewelacyjnym rozwiązaniem, które można zastosować do doprawiania zup i innych potraw. Z myślą o koneserach i znawcach umieściliśmy tutaj także najcenniejszy z solnych produktów, czyli tak zwany kwiat soli, tak aby zaspokoić oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.