DESEO
Laska wanilli Bourbon z Madgaskaru (3 szt.)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wanilia jest storczykiem, ale jej kwiaty nie pachną. Wspaniały zapach wydziela natomiast owoc, który ma formę długich strączków (laska wanilii). Wanilia dodawana jest do słodkich potraw, używana jako dodatek do sosów, doskonale komponuje się również z daniami mięsnymi. Najbardziej aromatyczny jest środek wanilii, który można wydobyć, przecinając ją wzdłuż i oddzielając miąższ nożem.
zbierana ręcznie, aby zachować jak najwięcej naturalnego smaku, aromatu oraz kształtu
Laska wanilli Bourbon z Madgaskaru (3 szt.)
Laska wanilii Bourbon BIO
Laska wanilli Bourbon z Madgaskaru (1 szt.)
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Laska wanilii z Wysp Pacyfiku
Czosnek granulowany mielony w całości
Najniższa cena: 2,19 zł
Przyprawa do gyrosa
Najniższa cena: 2,19 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do kurczaka złocista
Najniższa cena: 2,19 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 3,99 zł
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 4,99 zł
Przyprawa do dań z ziemniaków
Najniższa cena: 2,19 zł
Sos sałatkowy włoski
Najniższa cena: 1,79 zł
Sos sałatkowy czosnkowy
Najniższa cena: 1,79 zł
Sos sałatkowy francuski
Najniższa cena: 1,79 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,79 zł
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 4,99 zł
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 3,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Flan karmelowy Przygotowanie 10 min. + czas studzenia Gotowanie 55 min.1. Porcje 6 Składniki: 500 ml mleka tłustego ½ laski wanilii Kamis 75 g cukru pudru 2 jaja 4 żółtka Karmel: 100 g cukru 100 ml wody 1. Mleko wlej do rondelka, wanilię przetnij wzdłuż, wyjmij z niej kryształki wanilii i wszystko razem wrzuć do mleka. Zagotuj i wystudź. 2. Jaja i żółtka utrzyj z cukrem ale tak żeby nie napowietrzyć ich, połącz z wystudzonym mlekiem, powoli wymieszaj. 3. W międzyczasie cukier podgrzewaj w rondelku, gdy będzie miał złoty kolor wlej wodę, gotuj aż uzyskasz jednolitą konsystencję płynnego karmelu, rozlej go po ok. 2 łyżkach do foremek żaroodpornych. 4. Masę z mleka i jaj rozlej do foremek, piecz przez 55 min w temp. 95°C. 5. Podawaj dobrze schłodzone. Przed podaniem wyjmij z foremek tak żeby karmel znalazł się na górze i spłynął.
Wanilia jest storczykiem, ale jej kwiaty nie pachną. Wspaniały zapach wydziela natomiast owoc, który ma formę długich strączków (laska wanilii). Wanilia dodawana jest do słodkich potraw, używana jako dodatek do sosów, doskonale komponuje się również z daniami mięsnymi. Najbardziej aromatyczny jest środek wanilii, który można wydobyć, przecinając ją wzdłuż i oddzielając miąższ nożem.
PodmarkaSpecialite
Nazwa funkcjonalnaWanilia
Wariantlaska
Zapakowano w Polsce