Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

LIVITY Mieszanka do wypieku muffinek bezglutenowe 205 g

Muffiny bezglutenowe amarantus, jabłko, cynamon - ciasto w proszku do pieczenia

Data ważności: 30-04-2019
LIVITY Mieszanka do wypieku muffinek bezglutenowe 205 g
FriscoNowy, zapakowany
19,99
za 1 szt. / 205 g
97,51 / kg
EAN: 5901752708839
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Nasze muffiny to zdrowa i wartościowa alternatywa dla słodkich przekąsek. Zawarte w nich żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przygotowanie muffin jest dziecinnie proste. Przekonaj się sam!

Zdrowa prawda o składnikach:

  •  Mąka z amarantusa - swój smak zawdzięcza specjalnie wyselekcjonowanemu amarantusowi, który pochodzi z najczystszych terenów Peru, położonych wysoko w górach na wysokości ponad 3000 m n.p.m.
  •  Cukier kokosowy BIO - Naturalny, ekologiczny słodzik, który idealnie zastąpi cukier biały. Ceniony za swoje unikalne właściwości oraz karmelowy smak.
  •  Kawałki jabłek - Liofilizowane owoce ze świeżych jabłek. Mają doskonały smak prawdziwych owoców i zawierają wyłącznie naturalne występujące cukry.

Składniki

Pokaż

Składniki

mąka z amarantusa 57,9%

cukier kokosowy BIO 34% (cukier kokosowy, sok z owoców mangostanu)

jabłka liofilizowane bez skórki 4,8%

mieszanka przypraw mielonych w zmiennych proporcjach (cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, kardamon)

naturalny aromat jabłkowy

substancja spulchniająca: węglany sodu

Dodatki

Sztuczne konserwantyNie zawiera
BarwnikiNie zawiera

Zalecenia dla alergików

Gluten: Nie zawiera

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g
wartość energetyczna1632 kJ / 386 kcal
tłuszcz 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
węglowodany 75 g
w tym cukry 31 g
błonnik 6,4 g
białko 8,5 g
sól 0,01 g
wapń 177,9 mg (22%)*
żelazo 4,38 mg (31%)*
*DRWS - Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia, Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

205

Jednostka

g

Waga brutto: 238

Wymiar liczbowy: 205

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Karton

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Przygotuj: 2 jajka, 60 ml wody, 60 ml oleju Jak zrobić: 1. Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C (góra-dół, bez termoobiegu). 2. Do miski wbij jajka, wlej wodę i olej. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp zawartość opakowania i całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę. 3. Ciasto rozlej do połowy wysokości foremek i piecz przez 15 minut. Muffiny są gotowe, gdy włożona w ciasto wykałaczka jest sucha. Tip: Dla wzbogacenia smaku muffin, użyj rozpuszczonego oleju kokosowego.

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Nasze muffiny to zdrowa i wartościowa alternatywa dla słodkich przekąsek. Zawarte w nich żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przygotowanie muffin jest dziecinnie proste. Przekonaj się sam! Zdrowa prawda o składnikach - Mąka z amarantusa - swój smak zawdzięcza specjalnie wyselekcjonowanemu amarantusowi, który pochodzi z najczystszych terenów Peru, położonych wysoko w górach na wysokości ponad 3000 m n.p.m. - Cukier kokosowy BIO - Naturalny, ekologiczny słodzik, który idealnie zastąpi cukier biały. Ceniony za swoje unikalne właściwości oraz karmelowy smak. - Kawałki jabłek - Liofilizowane owoce ze świeżych jabłek. Mają doskonały smak prawdziwych owoców i zawierają wyłącznie naturalne występujące cukry. Mieszanka Wielokulturowa Mąka z amarantusa - z Peru Jabłka - z Polski Cynamon - z Indonezji Kokosowy cukier Bio - z Indonezji

Cechy

12 muffinek, foremki w pudełku

mieszanka do wypieku - dodaj wodę jajka i olej

wysoka zawartość błonnika pokarmowego

bogactwo żelaza

źródło wapnia

naturalnie bez glutenu

100% natury - bez glutenu, bez substancji konserwujących, bez barwników

Marka

Livity

Marka: Livity

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMuffinki
Wariantbezglutenowe amarantus jabłko cynamon

Pochodzenie

Kraj pochodzenia: jabłka liofilizowane: Polska, mąka z amarantusa: Peru, cukier kokosowy BIO: Indonezja, cynamon: Indonezja.

Oświadczenia żywieniowe

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego

Bogactwo żelaza

Źródło wapnia

Oświadczenia zdrowotne

Nasze muffiny to zdrowa i wartościowa alternatywa dla słodkich przekąsek. Zawarte w nich żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.

Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147A 05-152 Czosnów

Adres zwrotny

De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147A 05-152 Czosnów www.decare.pl

Adres internetowy

www.decare.pl