WINIARY
Galaretka o smaku malinowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni to produkt, który zawiera kultury bakterii odpowiedzialnych za fermentację mąki. Dzięki niemu możesz w domu upiec pieczywo na prawdziwym zakwasie żytnim, wystarczy, że dodasz świeże lub suche drożdże. Zakwas w proszku znacznie ułatwia i przyspiesza domowy wypiek chleba czy bułek. Można go używać z każdym rodzajem mąki.
Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetker 15 g
naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
używaj z drożdżami świeżymi lub suszonymi instant
na 0,5 kg mąki
produkty przemiału ŻYTA
kultury starterowe
Możliwa obecność MLEKA.
Mleko | Może zawierać |
Żyto | Zawiera |
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 16
g
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 119
Wymagana szerokość na półce 89
Wymagana głębokość na półce 6
Wysokość 119
Szerokość 89
Głębokość 6
Galaretka o smaku malinowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,99 zł
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,99 zł
Jabłka prażone klasyczne (kawałki)
Najniższa cena: 9,99 zł
30% taniej
Aquafaba - wegański zamiennik jajka
Najniższa cena: 9,15 zł
15% taniej
Jabłka prażone z cynamonem (kawałki)
Najniższa cena: 9,99 zł
Jabłka prażone
Najniższa cena: 8,29 zł
Cukier z cynamonem (do ciast i deserów)
Najniższa cena: 1,59 zł
28% taniej
Jabłka prażone klasyczne (gładkie)
Najniższa cena: 9,99 zł
Morwa biała
Najniższa cena: 9,99 zł
Posypka dekoracyjna - czekoladowe duo
Najniższa cena: 7,99 zł
Wegański zamiennik jaj do gotowania i pieczenia BIO
Najniższa cena: 8,25 zł
15% taniej
Burak liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 5,79 zł
Ananas (kawałki) w lekkim syropie
Truskawka liofilizowana (bezglutenowa)
Tortilla chilli - 25 cm (4 szt.)
Przyprawa do kawy i deserów
Pinsa BIO (2 szt.)
Brzoskwinie (połówki) w lekkim syropie
Ananas liofilizowany (bezglutenowy)
Malina liofilizowana (bezglutenowa)
Borówka amerykańska liofilizowana (bezglutenowa)
Pestki dyni łuskane
Kisiel o smaku malinowym (bez cukru)
Ananas w kawałkach
Brzoskwinie połówki w lekkim syropie (premium)
Fajny pisak XXL - biały
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Cynamon mielony
Laska wanilii Bourbon BIO
Cynamon mielony XXL
Krem do gotowania migdałowy bezglutenowy BIO
Glutaminian sodu
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Soda oczyszczona
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku malina-żurawina
Kisiel o smaku truskawka-kiwi
Kisiel o smaku mango-ananas
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku malinowym
Pizza z szynką
Pizza z szynką i pieczarkami
Pizza z salami
Kwas cytrynowy
Śmietan-fix
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 350 g mąki jasnej (np. pszenna typ 750) - 150 g mąki pełnoziarnistej żytniej (np. typ 2000) - 1 łyżeczka cukru (5 g) - 2 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Drożdży suszonych 7 g Dr. Oetkera lub 25 g drożdży świeżych* - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 50-100 g ziaren np. dyni. Sposób przygotowania: 1. Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Dodając porcjami ciepłą wodę i olej wyrabiaj ciasto ok. 5 min mikserem z końcówką z hakiem. Na koniec domieszaj ziarna (zostaw trochę do posypania wierzchu). 2. Ciasto przełóż do formy (10x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp ziarnami. 3. Formę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. 4. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do piekarnika (220°C) i piecz przez ok. 15 min. Potem obniż temp. Do 180°c i piecz jeszcze przez ok. 30 min. 5. Upieczony chleb wyjmij z piekarnika oraz z foremki i wystudź. *Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25 g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody, dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem od kroku 1.
Nazwa funkcjonalna Zakwas chlebowy
Wariant żytni
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów