Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wartościowy, bezglutenowy posiłek na bazie czerwonej soczewicy, z suszonymi i liofilizowanymi warzywami oraz dużą ilością aromatycznych przypraw, nadającymi daniu niepowtarzalny indyjski smak.
bogactwo błonnika
ostre
dodaj mleczko kokosowe 400 ml
ryż brązowy, suszone liście kolendry, aromatyczne przyprawy
ryż brązowy 78%
suszone pomidory w płatkach
imbir mielony
papryka słodka mielona
czosnek suszony w płatkach
kolendra mielona
sól morska jodowana
cukier kokosowy Bio* 1,7%
por suszony w płatkach
kolendra suszona liść 1,4%
liście limonki kaffir mielone
przyprawy
*1,7 % składników pochodzenia rolniczego zostało wyprodukowanych zgodnie z zasadami produkcji ekologicznej
Może zawierać: soję, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.
Bezglutenowy
Produkt odpowiedni dla wegan
Wymiar liczbowy 180
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 218
g
2
Opakowanie zawiera sugerowane 2 porcje.
polski
1.W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju. 2. Wsyp mieszankę i podsmaż przez 30 sekund. 3. Dolej 400 ml mleczka kokosowego o zawartości tłuszczu 5-7%. 4. Gotuj przez 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Wedle gustu dopraw solą lub pieprzem. Udekoruj gotowe danie świeżą bazylią tajską.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.
Znak przekreślonego kłosa - PL-106-018 Certyfikacja AGRO BIO TEST Sp. z o.o., PL-EKO-07-12909
Zupa tajska 30 min. 4 porcje Przygotuj - 1 Opakowanie danie w stylu tajskim - 0,5 średniego pora pokrojonego w plastry - 1 litr mleczka kokosowego 5 - 7% tłuszczu lub więcej (im większa zawartość tłuszczu, tym bardziej kremowa zupa) - 3 łyżki oleju Przygotowanie 1. W garnku rozgrzej olej i podsmaż pora. Po ok. 5 min. wsyp mieszankę Danie w stylu tajskim i podsmaż kolejne 30 sek. ciągle mieszając. 2. Dolej mleczko kokosowe i 1 litr wody, zagotuj. Gotuj 20 min. na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. 3. Dopraw odrobioną soli jeśli potrzebujesz. Podawaj ze świeżą kolendrą. Tajskie risotto 30 min. 4 porcje Przygotuj - 1 opakowanie danie w stylu tajskim - 1 duża cebula pokrojona w kostkę - 7 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół - 12 dużych krewetek, obranych i oczyszczonych - 2 ząbki czosnku drobno pokrojone - 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie 1. Danie w stylu tajskim przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek. Pod koniec dodaj krewetki i podsmaż, aż zmienią kolor na lekko różowy. 3. Ugotowane danie wymieszaj na patelni z krewetkami i pomidorkami. Podawaj z patelni obficie posypane świeżą kolendrą.
Yummity
Marka | Yummity |
Znak przekreślonego kłosa
Smak Tajlandii. Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegan. Opakowanie zawiera sugerowane 2 porcje. 1 porcja stanowi 2 z 7 rekomendowanych dziennych porcji produktów zbożowych.
Yummity to wiele pomysłów na wegetariańskie posiłki.
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.yummity.pl
www.yummity.pl