Zakupy spożywcze online z dostawą do domu
Kod pocztowy
Mój koszyk
0,00 zł
KategorieKategorie sklepu
Rabatówka
Promocje
Nowości
Kupony rabatowe
Dla Biura
Informacje o dostawieMetody płatności
Warzywa i owoceNabiał, jaja, seryMięso i wędlinyRyby i owoce morzaBIOVegeAlkoholPiekarnia, cukierniaMrożoneSpożywczeSłodycze i przekąskiBakalie, pestki, ziarnaKawa, herbata i kakaoNapojeDzieckoPomysły na prezentArtykuły biuroweDrogeriaŚrodki czystości, chemiaDla zwierzątDom, Ogród, AutoZdrowie
Strona główna
Spożywcze
Sypkie
Makarony
Nitki
Ryżowe
FABIJAŃSCY Makaron ryżowy nitka bezglutenowy BIO
Makaron ryżowy nitka bezglutenowy BIO FABIJAŃSCY 225g
1 z 1
Najedź kursorem, żeby powiększyć zdjęcie

FABIJAŃSCY Makaron ryżowy nitka bezglutenowy BIO

225 g
FABIJAŃSCY

0 gr
0,00 zł/kg

Zamienniki
Kod pocztowy

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN


Opis produktu

Zboża,z których wytwarzamy makrony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.


Cechy

na wodzie źródlanej

100 % mąki ryżowej

naturalny smak ryżu!

dla wegetarian i wegan

zdrowe z natury


FABIJAŃSCY Makaron ryżowy nitka bezglutenowy BIO


Produkt wycofany
Tagi
bio
wegetariański
bezglutenowy
wegański

Skład i alergeny

Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
1548.00 kJ
18.4%
Wartość energetyczna (kcal)
365.00 kcal
18.3%
Tłuszcz (g)
0.50 g
0.7%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.20 g
1.0%
Węglowodany (g)
82.00 g
31.5%
w tym cukry (g)
0.00 g
0.0%
Błonnik (g)
1.00 g
Białko (g)
7.50 g
15.0%
Sól (g)
0.25 g
4.2%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.

Opakowanie

Produkty z kategorii Nitki

Parametry
Cena za kg:
0,00 / kg
Waga:
225 g
Sprzedawca:
Frisco S.A.
Marka:
FABIJAŃSCY
EAN:
5902811252904

Przygotowywanie i przechowywanie

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku(Od temperatury otoczenia):

Sposób gotowania: Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 5-12 min., al dante 3-4 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu. Smacznego!


Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Adres kontaktowy

ul. Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin


Pozostałe informacje

Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01 Rolnictwo spoza UE


Adres producenta

Fabijański Sp. z o.o. ul. Lwówecka 6, 58-508 Siedlęcin www.bio-fabijanscy.pl


Informacje producenta

Marka standaryzowana

MarkaUnbranded

Logotypy stron trzecich

BIO

Unijne logo rolnictwa ekologicznego


Opis produktu

Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie... Różnice kolorystyczne i smakowe: Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.


O producencie

Dlaczego wybrać makarony Rodzinnej Wytwórni Makaronów Fabijańscy? 1. Smak a. Woda - większość starych, rodzinnych wytwórni makaronów we Włoszech od zawsze do produkcji używa niefiltrowanej, źródlanej wody. Włosi bardzo dobrze wiedzą, że woda ma wpływ na smak makaronu. Woda Kapellanka, której używamy w procesie produkcji, jest wyjątkowo bogata w związki mineralne, które w całości pozostają w naszych makaronach. Skalę zjawiska na pewno zobrazuje fakt, że minimum 30 % składu ciasta makaronowego to woda. b. Maszyny do tłoczenia makaronów - zgodnie z włoską tradycją makaroniarską postawiliśmy na zastosowanie maszyn o mniejszej wydajności. Nasze makarony robimy bez użycia wysokich ciśnień i temperatur. Efektem tych działań jest bogaty smak i naturalny aromat. c. Suszenie - w naszym zakładzie proces suszenia jest zbliżony do tego sprzed lat, kiedy to makaron suszono na słońcu i wietrze. Nasze makarony suszone są w niskich temperaturach, a proces ten trwa od kilku do ponad dwudziestu godzin. Ten etap jest kolejnym punktem zabezpieczającym smak i aromat makaronu. 2. Największy w Polsce asortyment, czyli znamy się na rzeczy. 3. Gwarancja jakości Szefem produkcji i osobą odpowiedzialną za nowe produkty, stale nadzorującym procesy produkcyjne i komórkę innowacji, jest pomysłodawca, twórca Firmy i wszystkich makaronów. Jak zawsze gwarantuję najwyższą jakość Jaroslav Pavel Fabijański

Dostawa

  • Koszt i obszar dostawy
  • Metody Płatności
  • Terminy dostawy
  • Reklamacje i zwroty

Oferta

  • Gazetka Frisco
  • Nowości
  • Promocje
  • Bestsellery
  • Nasze marki

O Frisco

  • Poznaj nas
  • KDR
  • Frisco Friends
  • Aktualności
  • Kontakt dla mediów
  • Praca
  • Opinie

Informacje

  • Pomoc
  • Dane firmy
  • Regulaminy
  • Polityka prywatności i cookies

Gdzie jesteśmy

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Katowice
  • Wrocław
  • Gdańsk
  • Gdynia
  • Sopot

Kontakt

bok@frisco.pl

(+ 48) 22 331 50 00

pon. - pt. 7.00 - 22.00

sob. - niedz. 8.00 - 21.00

Obserwuj nas

Zmień język

Polski - PL
English - EN
Pobierz z Google PlayPobierz w App Store