DANIA BABCI ZOSI
Zupa krupnik
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Najprostszy pasztet z soczewicy, idealny dla leniwych i zapracowanych. Dodatek prażonej cebulki i aromatycznych przypraw sprawia, że całość jest naprawdę pyszna, a konsystencja bardzo przypomina tradycyjny, babciny pasztet. Robi się szybko, znika jeszcze szybciej. Idealny na święta!
Zupa krupnik
Zupa z soczewicy
Zupa pomidorowa z ryżem
Placki ziemniaczane
Gotuj soczewicę z kaszą jaglaną w 700 ml wody przez 15 minut dość często mieszając. Odstaw do przestygnięcia.
Zmiksuj całość na gładką masę, dodając 100 ml oleju.
Do zmiksowanej masy dodaj zawartość saszetki z przyprawami, dokładnie wymieszaj. Możesz doprawić solą i pieprzem.
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do formy, wyrównaj łyżką zwilżoną wodą.
Wstaw do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piecz 40 minut.
Wystudź pasztet w foremce przez całą noc w lodówce.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00