DANIA BABCI ZOSI
Placki ziemniaczane
Najniższa cena: 6,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Najprostszy pasztet z soczewicy, idealny dla leniwych i zapracowanych. Dodatek prażonej cebulki i aromatycznych przypraw sprawia, że całość jest naprawdę pyszna, a konsystencja bardzo przypomina tradycyjny, babciny pasztet. Robi się szybko, znika jeszcze szybciej. Idealny na święta!
Soczewica czerwona 58,8%, kasza jaglana 29,4%, pomidor suszony grys, cebula prażona, sól morska, czosnek granulowany, płatki drożdżowe, oregano, pieprz czarny, ziele angielskie mielone, liść laurowy mielony.
Może zawierać: gluten, mleko, seler, gorczycę, orzechy
Placki ziemniaczane
Najniższa cena: 6,99 zł
Zupa z soczewicy
Zupa krupnik
Zupa pomidorowa z ryżem
Gotuj soczewicę z kaszą jaglaną w 700 ml wody przez 15 minut dość często mieszając. Odstaw do przestygnięcia.
Zmiksuj całość na gładką masę, dodając 100 ml oleju.
Do zmiksowanej masy dodaj zawartość saszetki z przyprawami, dokładnie wymieszaj. Możesz doprawić solą i pieprzem.
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do formy, wyrównaj łyżką zwilżoną wodą.
Wstaw do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piecz 40 minut.
Wystudź pasztet w foremce przez całą noc w lodówce.