Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajska pasta z tamaryndowca Asia Kitchen znajdzie zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Cechą charakterystyczną owoców tamaryndowca jest kwaśny smak, którego bogactwo aromatów kojarzy się z dymem, melasą oraz karmelem. Co istotne, jest ona niezwykle łatwa w wykorzystaniu – nabierana łyżeczką ze słoika może być rozprowadzana w jakiejkolwiek cieczy i nadaje potrawom egzotycznego kwaśnego smaku. W kuchni tajskiej jest klasycznym dodatkiem do dań słonych, np. curry, zup, smażonego ryżu i makaronów (m.in. pad thai) oraz chutney’ów, ale w innych częściach świata bywa chętnie wykorzystywana do przyrządzania deserów, np. sałatek owocowych, koktajli, kremów, cukierków, a także napojów orzeźwiających. Pasta z tamaryndowca stanowi również doskonałą przyprawę do ryb, owoców morza, a także smażonych warzyw, fasoli i ciecierzycy
Zawiera mieszankę aromatycznych przypraw i ziół takich jak: tamarynd 80%, wodę, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancję konserwującą: E211.