PRYMAT
Zioła prowansalskie

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Zioła prowansalskie zawierają duże ilości substancji czynnych: olejki lotne, garbniki i gorycze. Związki te pobudzają zmysł powonienia i smaku, wzmagają apetyt i ułatwiają trawienie.Zioła prowansalskie są szczególnie polecane, jako przyprawa do potraw tłustych. Korzystnie wpływają na mało urozmaicone i mdłe potrawy dietetyczne – używane są często w diecie bezsolnej. Mają szerokie zastosowanie jako przyprawa do zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów i jaj. Są również niezastąpione przy sporządzaniu pieczeni, mięs mielonych, potraw z grilla, farszów oraz potraw z ryb i drobiu.
100 % naturalnych składników dla uzyskania pełni smaku i aromatu
Zioła prowansalskie
Przyprawa warzywna do potraw
Zioła prowansalskie
Zioła prowansalskie (bez dodatku soli)
Zioła toskańskie
Zioła prowansalskie - mieszanka
Przyprawa prowansalska BIO
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Cynamon mielony (w słoiczku)
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Wanilia - laska
Najniższa cena: 19,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Posypka dekoracyjna cukrowa - różowy mix
Chai Latte - przyprawa do kawy
Najniższa cena: 3,79 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Grillowane bakłażany i cukinie Przygotowanie 20 min Gotowanie 6 min Porcje 6 Składniki: 2 bakłażany pokrojone w plastry 2 cukinie pokrojone w plastry sól morska Kamis 500 ml oleju 2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis 500 ml oleju 2 łyżeczki ziół prowansalskich Kamis ½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Kamis 1 łyżka czosnku w płatkach Kamis 1. Bakłażany i cukinie oprósz solą i odstaw na kilkanaście minut. 2. Po tym czasie lekko odciśnij, lekko skrop octem winnym i 3 łyżkami oleju, wymieszaj. 3. Bakłażany i cukinie smaż na mocno rozgrzanej patelni ryflowanej po 3 min po obu stronach. 4. Po zdjęciu z patelni oprósz ziołami prowansalskimi i pieprzem. 5. Układaj w wyparzonych słoikach, do każdego włóż kilka płatków czosnku, a następnie zalej olejem rozgrzanym do ok. 100 °C. Zakręć i odstaw do góry dnem do wystygnięcia. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu. 6. Idealny dodatek do zapiekanek, kanapek, sałatek, wędlin, serów.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów