PODRAVKA
Ajvar łagodny (pasta warzywna)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe, wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak
i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Dlaczego wybieramy dania z dodatkiem curry?
Mieszkańcy Azji uważają, że to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Curry niewątpliwie przywraca prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zmniejsza apetyt, reguluje procesy trawienne oraz obniża ryzyko cukrzycy i chorób serca. Tak jak większość ostrych potraw przyspiesza spalanie tłuszczu. A co za tym idzie posiada właściwości wspomagające utratę wagi. Dodatkowo curry wspomaga pracę mózgu i chroni przed chorobą Alzheimera.
Pasty curry Asia Kitchen są przyjazne dla wegetarian i wegan, bezglutenowe, bezmleczne i bez konserwantów.
Ajvar łagodny (pasta warzywna)
Ajvar ostry (pasta warzywna)
Pasta curry żółta bezglutenowa
Pasta curry zielona bezglutenowa
Pasta curry czerwona bezglutenowa
Pasta Pad Thai
Kurczak po japońsku Teriyaki - pasta do smażenia
Kurczak po indyjsku Tikka Masala - pasta do smażenia
Pasta Pad Thai bezglutenowa
Tahini (pasta sezamowa)
Pasta Massaman Curry
Pasta Żółte Curry
Pasta Tom Yum bezglutenowa
Pasta z imbiru, czosnku i chili
Pasta z imbiru
Pasta Wasabi (do sushi)
Pasta truflowa
Tahini (pasta sezamowa) BIO
Pasta paprykowa ostra
Pasta paprykowa łagodna
Makaron Pad Thai - pasta do smażenia
Pasta curry czerwona
Pasta wasabi
Pasta Bulgogi (średnio ostra)
Przechowywać w ciemnym, suchym miejscu, w temperaturze pokojowej;Po otwarciu przechowywać w lodówce;
Sposób przygotowania (porcja dla 2-3 osób):
1. Na patelni na średnim ogniu podsmaż 50 g pasty curry z 1-2 łyżkami oleju, do momentu aż pasta zacznie pachnieć. Następnie dodaj 250 g pokrojonej w plastry piersi z kurczaka lub innego mięsa.
2. Dodaj 250 ml mleka kokosowego i mieszaj, aż mięso się ugotuje. Dodaj 1 szklankę wody (200 ml), pokrojoną w kostkę cebulę, ziemniaki i marchewkę. Gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
3. Dopraw potrawę cukrem palmowym i solą.
4. Wyłącz ogień, a następnie udekoruj chrupiącą, smażoną szalotką. Podawaj z ryżem lub pieczywem.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00