WINIARY
Makaron Pad Thai - pasta do smażenia
Najniższa cena: 5,75 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wypróbuj specjalność tajskiej kuchni, czyli Pad Thai, oznaczające „smażone w tajskim stylu”. To doskonała kompozycja makaronu, krewetek, jaj, kiełków fasoli oraz szczypiorku. Przeniesie cię do tajemniczego świata Tajów, którzy uważają Pad Thai za jedno ze swoich narodowych dań. Pasta kanokwan jest idealną kompozycją świeżych przypraw i ziół, które dzięki lekko słodkawemu posmakowi szybko przeniosą Cię w świat orientalnych smaków. W 100% naturalna, stworzona dla miłośników tajskiej kuchni, która przyciąga do siebie bogactwem smaków, aromatów i niebanalnych kompozycji. Daj się skusić na tajski akcent w swojej kuchni i przekonaj się, że urozmaicone menu to dobre menu!
produkt bezglutenowy
cukier
szalotka 15 %
sos RYBNY 15 % (ekstrakt ANCHOIS, sól, cukier)
olej palmowy
czosnek 10 %
ocet spirytusowy
Bezglutenowy
Wymiar liczbowy 72
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Tajlandia |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 78
g
polski
Makaron Pad Thai - pasta do smażenia
Najniższa cena: 5,75 zł
Pasta Pad Thai
Pasta Pad Thai bezglutenowa
Pasta curry czerwona bezglutenowa
Pasta curry zielona bezglutenowa
Pasta curry żółta bezglutenowa
Pasta Tom Yum bezglutenowa
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu 3 dni.
3
Pad Thai Dla 2 osób Czas 25 minut Składniki: - 100 g makaronu ryżowego o szerokości 5,7 lub 10 mm - 50 g tofu pokrojonego w 1 cm kostkę - 150 g surowych, obranych krewetek (i/lub kurczaka) - 2 jajka - 100 g kiełków z fasoli mung - dymka do dekoracji - 1 łyżka kruszonych orzeszków ziemnych bez soli - 2 łyżki oleju do smażenia 1. Makaron namocz w ciepłej wodzie przez 15-20 minut. Odsącz. 2. Na patelni rozgrzej olej i usmaż tofu na lekko żółty kolor. Dodaj krewetki i smaż przez minutę. 3. Odsuń wszystkie składniki na bok patelni i na środek wbij jajka. Pozwól im się delikatnie ściąć i delikatnie je zamieszaj. Dodaj pastę i wymieszaj wszystkie składniki. 4. Dodaj na patelnię makaron i całość smaż mieszając, do czasu aż makaron będzie ugotowany. 5. Zdejmij z ognia i dodaj kiełki, orzeszki, dymkę. Wszystko razem wymieszaj. Możesz podać z limonką i chili w płatkach.
Kanokwan
Marka | Kanokwan |
Produkt bezglutenowy.
Wyprodukowano w Tajlandii.