HOUSE OF ASIA
Liście alg morskich nori (6 szt.)

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Listki alg morskich suszonych na słońcu. Pieczone listki nori pełnią zasadniczą funkcję: służą do zawijania sushi i stanowią źródło cennych witamin i mikroelementów. Ponadto są dekoracją dla całego dania. Intensywny, ciemnozielony kolor w zestawieniu z ryżem i świeżymi składnikami daje znakomity efekt kolorystyczny, a przede wszystkim smakowy! Nori to niezbędny element sushi oraz innych dań japońskich, również tempury.
klasa jakości Gold
nowa, lepsza jakość
do sushi i nie tylko
kuchnia japońska
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Dynia w occie
Najniższa cena: 9,99 zł
Imbir biały marynowany (krojony)
Najniższa cena: 7,99 zł
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Najniższa cena: 11,49 zł
Warzywa do woka
Najniższa cena: 9,99 zł
Kapary hiszpańskie
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Marchewka z groszkiem
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Sałatka grecka
Szczaw konserwowy
Marynowana cebulka złota
Szczaw mielony
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Młody imbir marynowany różowy
Marchewka zasmażana
Seler wyborny
Kapary
Kapary owoce
Karczochy w oleju słonecznikowym
Mieszanka 4 odmian fasoli
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Mieszanka warzywna groszek z marchwią
Pędy bambusa (paseczki)
Kapusta czerwona modra
Karczochy krojone
Sałatka naddunajska
sałatka księżacka
Kapary w occie winnym
Pieprz zielony
Kapary marynowane BIO
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
Sałatka obiadowa
Bonduelki - młoda marchewka
Mieszanka polska
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Najniższa cena: 4,29 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 9,99 zł
Sos Teriyaki (gęsty)
Liście limonki Kaffir (cięte)
Ocet ryżowy
Najniższa cena: 15,99 zł
Makaron Udon
Czarny sezam
Najniższa cena: 6,75 zł
33% taniej
Makaron z batatów (bezglutenowy)
Grzyby Mun krojone (suszone)
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Przyprawa garam masala (pikantna)
Najniższa cena: 3,59 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Biały sezam
Najniższa cena: 6,85 zł
34% taniej
Wystarczy na około 130 szt. hosomaki lub 80 szt. california maki.
Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
UWAGA W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
House of Asia
| Marka | House of Asia |
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 μg dla osoby dorosłej oraz 200 μg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hosomaki 64 sztuk 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 4 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California maki 40 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 4 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 10 części.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów