OLD FRIENDS
KIMCHI Classic Spicy
Najniższa cena: 17,65 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Listki alg morskich suszonych na słońcu. Pieczone listki nori pełnią zasadniczą funkcję: służą do zawijania sushi i stanowią źródło cennych witamin i mikroelementów. Ponadto są dekoracją dla całego dania. Intensywny, ciemnozielony kolor w zestawieniu z ryżem i świeżymi składnikami daje znakomity efekt kolorystyczny, a przede wszystkim smakowy! Nori to niezbędny element sushi oraz innych dań japońskich, również tempury.
klasa jakości Gold
nowa, lepsza jakość
do sushi i nie tylko
kuchnia japońska
prażone algi morskie (Porphyra tenera)
Produkt odpowiedni dla wegan
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Wymiar liczbowy 22
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Korea (Republika Korei) |
Typ | Torebka |
Waga brutto 30
g
8
8 arkuszy
KIMCHI Classic Spicy
Najniższa cena: 17,65 zł
KIMCHI Classic MILD
Najniższa cena: 17,65 zł
Kimchi classic mild
Najniższa cena: 52,89 zł
KIMCHI Vegan Spicy
Najniższa cena: 19,99 zł
KIMCHI Vegan Mild
Najniższa cena: 18,29 zł
KIMCHI Vegan MILD
Najniższa cena: 19,99 zł
15% taniej
KIMCHI Vegan Spicy
Najniższa cena: 15,49 zł
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Bób zielony
Ciecierzyca w zalewie BIO
KIMCHI Classic Mild
KIMCHI Classic Spicy
Pędy bambusa (paseczki)
Imbir biały marynowany (krojony)
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Kimchi klasyczne BIO
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Ocet ryżowy
Najniższa cena: 15,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Najniższa cena: 8,55 zł
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,99 zł
Pasta Pad Thai
Najniższa cena: 9,99 zł
Pasta Żółte Curry
Najniższa cena: 9,99 zł
Sos rybny
Najniższa cena: 8,99 zł
Przyprawa garam masala (pikantna)
Najniższa cena: 3,99 zł
Biały sezam
Najniższa cena: 5,49 zł
Pasta Massaman Curry
Najniższa cena: 10,79 zł
Grzyby Enoki
Najniższa cena: 8,79 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Makaron ryżowy (7 mm) bezglutenowy
Wystarczy na oko ło 130 szt. hosomaki lub 80 szt. california maki.
Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
UWAGA W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 μg dla osoby dorosłej oraz 200 μg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hosomaki 64 sztuk 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 4 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California maki 40 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 4 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 10 części.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00