SMAK
Sałatka grecka
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Listki alg morskich suszonych na słońcu. Pieczone listki nori pełnią zasadniczą funkcję: służą do zawijania sushi i stanowią źródło cennych witamin i mikroelementów. Ponadto są dekoracją dla całego dania. Intensywny, ciemnozielony kolor w zestawieniu z ryżem i świeżymi składnikami daje znakomity efekt kolorystyczny, a przede wszystkim smakowy! Nori to niezbędny element sushi oraz innych dań japońskich, również tempury.
klasa jakości Gold
nowa, lepsza jakość
do sushi i nie tylko
kuchnia japońska
Sałatka grecka
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Szczaw mielony
Marynowana cebulka złota
Marchewka z groszkiem
Najniższa cena: 3,49 zł
Bonduelki - młoda marchewka
Najniższa cena: 5,99 zł
25% taniej
Szczaw konserwowy
Mieszanka warzywna
Najniższa cena: 6,99 zł
Mieszanka polska
Najniższa cena: 3,99 zł
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Kapary hiszpańskie
Marchewka zasmażana
Młody imbir marynowany różowy
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Pędy bambusa (paseczki)
Karczochy krojone
Seler wyborny
Mieszanka 4 odmian fasoli
Mieszanka warzywna groszek z marchwią
Kapusta czerwona modra
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Kapary w occie winnym
Kapusta czerwona z jabłkiem
Imbir biały marynowany (krojony)
Sałatka obiadowa
Warzywa do woka
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
Kapary
Kapary owoce
Kapary marynowane BIO
Karczochy w oleju słonecznikowym
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Pieprz zielony
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 11,99 zł
Makaron pszenny (instant)
Najniższa cena: 6,49 zł
35% taniej
Sos z grzybów Shiitake
Najniższa cena: 5,25 zł
Makaron pszenny Udon (świeży)
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Makaron ryżowy do zupy Pho (4 mm)
Makaron ryżowy (7 mm) bezglutenowy
Biały sezam
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Sos sojowy grzybowy
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Wystarczy na około 130 szt. hosomaki lub 80 szt. california maki.
Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
UWAGA W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 μg dla osoby dorosłej oraz 200 μg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hosomaki 64 sztuk 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 4 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California maki 40 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 4 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 10 części.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów