KOTANYI
Kolendra (liście)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jako przyprawę stosuje się owoce, które mają korzenny aromat, z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra stanowi ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych min. indyjskiej mieszanki Curry.Przyprawia się nią dania mięsne, zwłaszcza z jagnięciny, indyka i wieprzowiny. Jest także składnikiem marynat i kiszonek, dobrze komponuje się z sałatą oraz zupami np.: grochową czy fasolową. Kolendrę stosuje się również do pieczywa i pierników.
starannie wyselekcjonowane dla zapewnienia pełni smaku i aromatu
Kolendra (liście)
Kolendra mielona
Kolendra (nasiona)
Kolendra (cała)
Kolendra liofilizowana bezglutenowa BIO
Czosnek granulowany mielony w całości
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do sosu tzatziki
Oregano
Papryka wędzona słodka mielona
Papryka słodka mielona
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Zioła prowansalskie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Harira - marokańska zupa z soczewicy Przygotowanie 15 min Gotowanie 40 min Porcje 4 Składniki: 1 cebula pokrojona w kostkę 4 łyżki oliwy z oliwek 1 marchew pokrojona w kostkę 2 łyżeczki nasion kolendry Kamis 1 łyżeczka kminu rzymskiego Kamis ½ łyżeczki cynamonu mielonego Kamis 2 łyżeczki papryki wędzonej Kamis 2 l wody lub bulionu drobiowego 100 g czerwonej soczewicy 250 g batatów w grubą kostkę pokrojonych 1 puszka ciecierzycy 1 puszka pokrojonych pomidorów pelati Sól. Pieprz do smaku Sok z cytryny Świeża kolendra 1. Cebulę podsmaż na oliwie, dodaj marchew, przyprawy. smaż ok. 3 min. 2. Dodaj wodę / bulion, soczewicę, bataty, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min. w połowie gotowania dodaj ciecierzycę i pomidory. 3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną świeżą kolendrą.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów