PAN PRZYPRAW
Kolendra (suszone liście)
Najniższa cena: 12,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Jako przyprawę stosuje się owoce, które mają korzenny aromat, z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra stanowi ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych min. indyjskiej mieszanki Curry.Przyprawia się nią dania mięsne, zwłaszcza z jagnięciny, indyka i wieprzowiny. Jest także składnikiem marynat i kiszonek, dobrze komponuje się z sałatą oraz zupami np.: grochową czy fasolową. Kolendrę stosuje się również do pieczywa i pierników.
starannie wyselekcjonowane dla zapewnienia pełni smaku i aromatu
Kolendra (suszone liście)
Najniższa cena: 12,99 zł
Kolendra (liście)
Kolendra mielona
Kolendra (cała)
Kolendra (nasiona)
Kolendra liofilizowana bezglutenowa BIO
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Lubczyk
Najniższa cena: 2,49 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,79 zł
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 1,99 zł
Glazura miodowo-musztardowa z chipotle (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 2,49 zł
Jałowiec - owoce (całe)
Najniższa cena: 3,15 zł
21% taniej
Chili kruszone w całości - ostre (w słoiczku)
Najniższa cena: 7,99 zł
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,69 zł
Marynata staropolska do mięs i drobiu
Najniższa cena: 2,65 zł
Glazura orientalna z sezamem i miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Mieszanka przyprawowa Garam Masala
Najniższa cena: 2,79 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Harira - marokańska zupa z soczewicy Przygotowanie 15 min Gotowanie 40 min Porcje 4 Składniki: 1 cebula pokrojona w kostkę 4 łyżki oliwy z oliwek 1 marchew pokrojona w kostkę 2 łyżeczki nasion kolendry Kamis 1 łyżeczka kminu rzymskiego Kamis ½ łyżeczki cynamonu mielonego Kamis 2 łyżeczki papryki wędzonej Kamis 2 l wody lub bulionu drobiowego 100 g czerwonej soczewicy 250 g batatów w grubą kostkę pokrojonych 1 puszka ciecierzycy 1 puszka pokrojonych pomidorów pelati Sól. Pieprz do smaku Sok z cytryny Świeża kolendra 1. Cebulę podsmaż na oliwie, dodaj marchew, przyprawy. smaż ok. 3 min. 2. Dodaj wodę / bulion, soczewicę, bataty, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min. w połowie gotowania dodaj ciecierzycę i pomidory. 3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną świeżą kolendrą.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00