Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Kamis to zestaw najlepszych składników, które razem sprawiają, że mięso nabiera intensywnego smaku, niezależnie od sposobu dodania. Kurczaka można natrzeć przed pieczeniem, czy dodać w trakcie. To także świetny sposób na przygotowanie marynaty.
Przyprawa do kurczaka Kamis nadaje pikatności, ponieważ zawiera ostrą papryczkę chili. Oprócz tego w składzie znajdziemy czosnek, cebulę, imbir, a także pietruszkę. Jest dedykowana potrawom z kurczaka, jednak równie dobrze sprawdzą się do innych dań, a nawet sosów.
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Kamis - cechy:
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
przyprawy (czosnek (30 %), cebula, kminek, imbir)
sól
zioła (majeranek (7,5 %), tymianek, oregano)
kwas: kwas cytrynowy
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 25
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 33
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Kurczak z kurkami i bobem Przygotowanie 30 min Gotowanie 45 min Porcje 4 Składniki: 1 kg podudzi kurczaka 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka po staropolsku Kamis 3 łyżki oleju 1 cebula pokrojona w kostkę 250 g świeżych lub mrożonych zblanszowanych kurek 200 ml wody 200 ml śmietany 30 % 250 g obranego bobu 1 kiszony ogórek pokrojony w drobną kostkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1. Kurczaka oprósz przyprawą, skrop 1 łyżką oleju, dokładnie wymieszaj, odstaw na 30 min. 2. Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą, dodaj kurki, podlej wodą i dodaj śmietanę. Duś pod przykryciem ok. 20 min. odkryj, dodaj bób i duś jeszcze ok. 20 min do uzyskania gęstego kremowego sosu. 3. Przed podaniem posyp ogórkami i natką pietruszki, podawaj z ulubioną kaszą.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl