PRYMAT
Natka pietruszki suszona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
KAMIS Natka pietruszki, to delikatna przyprawa, bez której wiele osób nie wyobraża sobie tradycyjnych potraw. Wysuszone liście pietruszki zwyczajnej, to nie tylko niezwykły smak, ale przede wszystkim bogata zawartość soli mineralnych, witamin (A i C), kwasu foliowego. Stosować ją można do zimnych i gorących sosów, surówek, sałatek warzywnych, potraw, serów, jaj. Skutecznie wzbogaci smak i aromat każdego dania mięsnego i rybnego, zup, ziemniaków. Najlepiej stosować ją w końcowej fazie przygotowywania potrawy.
uprawiana w Polsce
zbierana młoda i jędrna dla intensywnego aromatu i smaku
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
natka pietruszki
Wymiar liczbowy 8
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 16
g
Średnia miara (e)
Natka pietruszki suszona
Natka pietruszki
Pietruszka suszona
Natka pietruszki suszona BIO
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do piernika
Przyprawa do karkówki
Przyprawa do indyka
Przyprawa do szarlotki
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Zupa z boczniaków Przygotowanie 10 min Gotowanie 30 min Porcje 6 Składniki: 400 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę 3 łyżki oleju 500 g boczniaków pokrojonych w grube paski 1.5 l wody 100 ml śmietany 30 % 2 łyżki natki pietruszki Kamis sól, pieprz do smaku 1. W małym rondelku umieść ziemniaki, zalej wodą i gotuj aż będą miękkie. 2. W międzyczasie w garnku rozgrzej ½ oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę. 3. Jednocześnie na patelni podsmaż boczniaki, dodaj je do cebuli zalej wodą gotuj ok 20 min. 4. Ugotowane ziemniaki zmiksuj blenderem razem z wodą w której się gotowały, następnie przełóż do zupy, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 min. 5. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl