DARY NATURY
Natka pietruszki suszona BIO

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
KAMIS Natka pietruszki, to delikatna przyprawa, bez której wiele osób nie wyobraża sobie tradycyjnych potraw. Wysuszone liście pietruszki zwyczajnej, to nie tylko niezwykły smak, ale przede wszystkim bogata zawartość soli mineralnych, witamin (A i C), kwasu foliowego. Stosować ją można do zimnych i gorących sosów, surówek, sałatek warzywnych, potraw, serów, jaj. Skutecznie wzbogaci smak i aromat każdego dania mięsnego i rybnego, zup, ziemniaków. Najlepiej stosować ją w końcowej fazie przygotowywania potrawy.
uprawiana w Polsce
zbierana młoda i jędrna dla intensywnego aromatu i smaku
Natka pietruszki suszona BIO
Natka pietruszki suszona
Natka pietruszki
Czosnek granulowany mielony w całości
Liście laurowe
Pieprz czarny mielony
Ziele angielskie
Kminek cały
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Przyprawa do dań z dyni
Oregano
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zupa z boczniaków Przygotowanie 10 min Gotowanie 30 min Porcje 6 Składniki: 400 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę 3 łyżki oleju 500 g boczniaków pokrojonych w grube paski 1.5 l wody 100 ml śmietany 30 % 2 łyżki natki pietruszki Kamis sól, pieprz do smaku 1. W małym rondelku umieść ziemniaki, zalej wodą i gotuj aż będą miękkie. 2. W międzyczasie w garnku rozgrzej ½ oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę. 3. Jednocześnie na patelni podsmaż boczniaki, dodaj je do cebuli zalej wodą gotuj ok 20 min. 4. Ugotowane ziemniaki zmiksuj blenderem razem z wodą w której się gotowały, następnie przełóż do zupy, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 min. 5. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów