MIODY POLSKIE
Miód nektarowy wielokwiatowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miód nektarowy wielokwiatowy Miody Polskie – lekki, odżywczy i bogaty w witaminy. Powstaje z kilku gatunków kwiatów, polecany również dla dzieci ze względu na swój delikatny smak. Nie uczula, dlatego znajduje swoje zastosowanie w profilaktyce alergii. Świetnie wpływa na serce, przyspiesza metabolizm, pomaga w walce z przeziębieniami i chorobami dróg oddechowych.
Miód jako jeden z bardzo niewielu produktów się nie psuje. Zaleca się częste stosowanie tego produktu, a najlepiej zastąpienie nim całkowicie cukru. Sprawdza się on nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także jako składnik sosów, dipów, deserów a nawet dań głównych. Miodu nie powinno się dodawać do bardzo gorących napoi i dań, ponieważ traci wtedy swoje cenne właściwości.
Kraj pochodzenia miodu: Polska.
**Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem. Większość polskich miodów krystalizuje. Czas krystalizacji zależy od wielu czynników. Krystalizacja jest jedną z oznak dobrej jakości miodu. Miód nie traci swoich właściwości przez krystalizację. Tak samo wartościowy jest miód płynny (patoka) jak i stały (krupiec). Krystalizacja polskiego miodu jest więc raczej nieuchronnym procesem, który zazwyczaj następuje po kilku miesiącach. Na szczęście skrystalizowany miód można przewrócić do stanu płynnego ogrzewając go w pojemniku z ciepłą woda o temperaturze 40 st, C.
Miód nektarowy wielokwiatowy leśny.
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód wielkowiatowy
Miód nektarowy wielokwiatowy 30 szt x25 g
Miód pszczeli wielokwiatowy kremowany
Miód wielokwiatowy KAMIONKA
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowo spadziowy leśny
Miód nektarowy gryczany
Miód nektarowy lipowy
Miód pszczeli nektarowy akacjowy
Miód nektarowo-spadziowy (leśny)
Miód nektarowy faceliowy
Miód pszczeli wielokwiatowy kremowany
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Ulega naturalnej krystalizacji.